Prima pagină > EXCLUSIV TV > România va pierde între 6 și 7 miliarde de euro din fondurile de coeziune pentru 2007-2013

România va pierde între 6 și 7 miliarde de euro din fondurile de coeziune pentru 2007-2013

winkleriuliuRomânia va pierde 6 – 7 miliarde de euro din finanțările alocate prin Politica de coeziune aferente exercțiului bugetare 2007-2013, a estimat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), liderul Organizației Județene a UDMR Hunedoara, luni, la Deva, într-o conferință de presă.
”Am avut pentru perioada 2007-2013 alocate 19,8 miliarde de euro prin Politica de coeziune. (…) Ministrul de resort a apreciat că, având posiblitatea de a cheltui și în anul 2015 acești bani, vom reuși să avem o absorbție de 80%. Eu nu sunt atât de optimist. Nu cred că vom depăși 60 de procente consumate din aceste finanțări europene. (…) Sper să greșesc cu această estimare”, a afirmat deputatul european al UDMR.

În context, Iuliu Winkler a vorbit despre necesitatea ca România, la 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989 și la 8 ani de la aderarea europeană, să reușească să se mobilizeze și să devină un actor important al UE. ”Cred că e nevoie de mobilizarea întregii societăți pentru definirea clară a rolului nostru în UE. Mai cred că anul 2015 poate fi un an de grație pentru a porni la drum, pentru că este anul în care nu vom avea nici un fel de alegeri”, a spus deputatul UDMR.
În opinia sa, în România ar trebui declanșată o dezbatere serioasă cu privire la fixarea anului 2019 ca țintă pentru adoptarea monedei euro, ar trebui să înceapă pregătirea, în special, a diplomației românești pentru preluarea, tot în 2019, a președinției rotative a UE, ar trebui să existe discuții eficiente referitoare la dezvoltarea regională a țării, dar și în legătură cu securitatea energetică a României în contextul tendințelor europene a de a formula o politică comună în acest sector, precum și cu privire, în general, la securitatea României dat fiind climatul de instabilitate de la granițele sale răsăritene.
La conferința de presă de la Deva, la invitația liderului UDMR Hunedoara, a participat și secretarul de stat din Ministerul Culturii Csilla Hegedüs, care le-a vorbit ziariștilor despre lansarea în dezbatere publică a Codului patrimoniului cultural.

Csilla Hegedüs, care este și secretar general adjunct al UDMR pe probleme de cultură, a luat parte, luni, la Liceul Teoretic „Téglás Gábor” din Deva la o acțiune din cadrul Programului ”Protectorii patrimoniului”. Acesta este unul dintre proiectele UDMR prin care tinerii, copii și adolescenți, sunt educați în spiritul respectării și protejării patrimoniului construit în Transilvania.

În aceeași conferință de presă, Iuliu Winkler a mai anunțat faptul că, marți, Liceul Teoretic „Téglás Gábor” din Deva va găzdui o conferință aniversară dedicată împlinirii unui deceniu de la darea în funcțiune a unității de învățământ în limba maghiară la care invitatul de onoare va fi senatorul Markó Béla, fostul președinte al UDMR.

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: