Prima pagină > EXCLUSIV TV > Preşedintele CJ Hunedoara în vizorul DNA

Preşedintele CJ Hunedoara în vizorul DNA

molot foto AgerpresProcurorii Direcției Naționale Anticorupție au efectuat vineri dimineață, percheziții la Consiliul Județean Hunedoara, fiind vizat președintele CJ, Ioan Mircea Moloț, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Percheziții au loc și la domiciliul șefului CJ Hunedoara, dar și la sediul Consiliului, atât în biroul președintelui, cât și în cel utilizat de vicepreședintele instituției Tiberiu Ioan Balint, precum și la mai multe societăți, au precizat sursele citate.

DNA face verificări în cazul lui Mircea Moloț sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență, abuz în serviciu și cumpărare de influență privind atribuirea unor contracte.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2011 — 2014, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

„În cursul zilei de 7 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate 18 percheziții domiciliare în locații situate în județul Hunedoara, dintre care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA transmis vineri.

O firmă favorizată de șeful CJ Hunedoara ar fi cedat o parte a lucrărilor dintr-un contract către societatea ginerelui acestuia

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Moloț, ar fi oferit sprijin unei firme, prin traficarea influenței, pentru obținerea unui contract și, în schimb, administratorul acesteia ar fi cedat execuția unei părți din lucrările prevăzute, fără contract de subantrepriză, societății controlate direct de ginerele șefului CJ, au declarat vineri pentru AGERPRES surse judiciare.

Sursele citate au explicat că, la sfârșitul anului 2011, Victor Arion, director general la SC Apa Prod SA Deva, societate al cărei acționar majoritar este CJ Hunedoara (76,72%) alături de consiliile locale din județ, la solicitarea lui Mircea Moloț, ar fi avantajat SC Viva Construct SRL Deva în cadrul procedurii de atribuire a contractului ‘Măsuri temporare pentru tratarea apei uzate în Deva și Hunedoara prin aerarea artificială a apei uzate deversate în râurile Mureș și Cerna prin canalele deversate de la stațiile de epurare a apei uzate’ și ar fi permis demararea lucrărilor înaintea finalizării procedurii de achiziție.

Potrivit surselor, în 16 septembrie 2011, SC Apa Prod SA a publicat anunțul pentru licitație iar cinci zile mai târziu, SC Viva Construct SRL ar fi demarat lucrările de execuție fără ca beneficiarul să fi atribuit contractul, până la finalul anului respectiv încasând aproximativ 1,5 milioane euro în acest contract.

Aceleași surse susțin că, în schimbul sprijinului oferit de Moloț, administratorul și acționarul SC Viva Construct SRL ar fi cedat execuția unei părți a lucrărilor din acest contract, fără a exista un contract de subantrepriză, către SC Vivanty Industries SRL Șoimuș, firmă controlată direct în calitate de asociat și administrator de Roberto Patrik Venter, ginerele președintelui CJ Hunedoara.

De asemenea, în perioada iunie 2012 — martie 2013, mai spun sursele, directorul Apa Prod, la solicitarea lui Moloț, ar fi avantajat SC Euro Cons Expert SRL, controlată tot de Vasile Axinte, în cadrul procedurii de atribuire a lotului nr. 2 ‘Reconstrucția stațiilor de epurare Deva și Hunedoara — construcția platformelor de depozitare a nămolului provenit de la Stațiile de epurare din aglomerările Deva și Hunedoara’ din contractul de lucrări nr. 5 aferent proiectului ‘Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara’, contract finanțat prin Programul Operațional Sectorial Mediu.

Contractul de lucrări a fost atribuit în martie 2013, valoarea fiind de peste 3,7 milioane lei.

Ca urmare a sprijinului acordat pentru încheierea acestui contract, SC Viva Construct SRL a asfaltat strada din satul Mărtinești, unde Mircea Moloț deține un imobil.

AGERPRES

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: