Prima pagină > EXCLUSIV TV > Credincioşii din Valea Jiului s-au închinat la moaştele Sfinţilor Brâncoveni

Credincioşii din Valea Jiului s-au închinat la moaştele Sfinţilor Brâncoveni

2014-11-09-10.56.45Aduse în judeţul Hunedoara, la Deva, chiar de către Preafericitul Patriarh al Bisericii Drtodoxe Române, Daniel, moaştele Sfinţilor Martiri Brâncoveni au fost prilej de închinăciune pentru zeci de kii de credincioşi din Episcopia Devei şi Hunedoarei, la finalul săptămânii recent încheiate.

Pentru credincioşii din Valea Jiului care nu au putut face drumul la Deva, racla cu Sfintele Moaște ale Sfinţilor Martiri Brâncoveni a fost adusă duminică dimineaţă de la Biserica „Naşterea Maicii Domnului şi Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Deva la Biserica „Sfânta Treime” din Petroşani, spre închinare credincioșilor din Valea Jiului.

Câteva sute de credincioşi din Valea Jiului au ţin ut să se închide şi să rostească rugăciuni în faţa moaştelor Sfinţilor Martiri Brâncoveni, în al 300-lea an de la martiriul acestora săvârşit întru credinţa creştină.

Istoria a consemnat cuvintele prin care domnul Ţării Româneşti Constantin Brâncoveanu a acceptat moartea sa, a celor 4 fii ai săi şi a credinciosului său sfetnic Enache Văcărescu, în numele credinţei: “Fiii mei, iată, avuţiile şi tot ce am avut am pierdut! Să nu ne pierdem însă sufletele! Staţi tari şi bărbăteşte, dragii mei, şi nu băgaţi în seamă moartea. Priviţi la Hristos, Mântuitorul nostru, câte a răbdat pentru noi şi cu ce moarte de ocară a murit! Credeţi tare întru Acesta şi nu vă mişcaţi, nici nu vă clintiţi în credinţa cea pravoslavnică, pentru viaţa şi lumea aceasta.”

Lucian ISPAS

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: