Prima pagină > EXCLUSIV TV > Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, la Petroşani: „Avem un Program Integrat de acţiune pentru dezvoltarea Văii Jiului !”

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, la Petroşani: „Avem un Program Integrat de acţiune pentru dezvoltarea Văii Jiului !”

SAMSUNG CAMERA PICTURESMinistrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, numărul 2 în ierarhia de conducere a PSD a fost prezent în acest week-end în Valea Jiului, unde a avut întâlniri cu liderii locali ai PSD, cu primarii celor 6 localităţi şi cu susţinători ai candidatului PSD pentru funcţia de preşedinte al României, Victor Ponta.

În cadrul unei conferinţe de presă găzduită de sediul PSD Petroşani, Liviu Dragnea a dat asigurări că Guvernul pe care-l reprezintă şi, mai ales, Partidul Social Democrat, apreciază susţinerea pe care cetăţenii Văii Jiului au demonstrat-o încă de la primul tur al alegerilor prezidenţiale, faţă de Victor Ponta. “Am făcut o analiză a rezultatelor electorale din primul tur şi am constatat că aici, în Valea Jiului, am înregistrat şi un scor foarte bun, fapt care reflectă o activitate a colegilor noştri din alianţa de guvernare foarte bună, aşa cum suntem convinşi că se va întâmpla şi în turul II al alegerilor prezidenţiale”, a fost prima constatare pe care făcut-o preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea.

În altă ordine de idei, nu neapărat ca un răspuns la scorul electoral excelent obţinut la nivelul Văii Jiului sau la faptul că acum întreaga administraţie publică locală din Valea Jiului face parte din arcul guvernamental, ci mai ales ca un răspuns ferm la aşteptările pe care oamenii din Valea Jiului le au de la Victor Ponta şi echipa acestuia, Liviu Dragnea spune că deja au fost făcuţi câţiva paşi importanţi pentru susţinerea Văii Jiului şi că până la finele acestui an Guvernul va avea o Strategie Integrată în ceea ce priveşte dezvoltarea acestei regiuni care va fi asumată de Guvern. “Primii paşi pe care i-am făcut în direcţia susţinerii oamenilor din Valea Jiului au fost scoaterea din insolvenţă a Primăriei din Aninoasa şi salvarea de la faliment a Primăriei din Lupeni. În altă ordine de idei, am reuşit, împreună cu colegii din Departamentul pentru Energie să eliminăm pericolul cu care se confrunta Complexul Energetic Hunedoara, care nu doar că nu mai este urmărit de spectrul închiderii, ci vă asigur că are un viitor pentru cel puţin următoarea jumătate de secol” dă asigurări Liviu Dragnea.

Mai mult decât atât, ministrul Dezvoltării spune că, în urma numeroaselor întâlniri pe care le-a avut cu primarii Văii Jiului, cu reprezentanţi ai altor instituţii economice şi sociale de interes din această zonă, dar şi ca urmare a semnalelor transmise de societatea civilă şi
mass-media locală, Guvernul a luat decizia întocmirii unui grup de lucru care are misiunea de a elabora, în următoarele săptămâni, o “Strategie Integrată pentru dezvoltarea Văii Jiului” care să fie pusă în aplicare imediat. “Ştiu că astfel de documente au fost solicitate şi de guvernele anterioare, dar de cele mai multe ori întocmirea unor studii a durat atât de mult încât la finalizarea lor acestea nu mai erau de actualitate. De data aceasta, nu vreau să mai comandăm unor firme de specialitate întocmirea unor studii care să ne arate unde se află Valea Jiului şi care sunt nevoile acesteia. Vreau să lucrăm mult mai practic, plecând de la proiectele pe care autorităţile locale, cei de la Complexul Energetic Hunedoara, de la Universitatea din Petroşani ş.a.m.d. deja le au şi care pot fi imediat puse în aplicare. Personal, vă promit că voi reveni în a doua parte a acestei luni la Petroşani pentru a prezenta Programul Guvernului pentru dezvoltarea Văii Jiului, plan pe care îl vom cuprinde în propunerea Legii Bugetului pe anul 2015 pe care o vom supune aprobării Parlamentului”, a declarat Liviu Dragnea.

În acest sens, Liviu Dragnea a dezvăluit faptul că o primă măsură pentru viitorul Văii Jiului a fost luată de Guvern, care a decis ca huila să fie declarată resursă strategică în politica energetică a României. “Ştim că în mod permanent omenirea e confruntată cu trei tipuri de războaie mondiale: cel al alimentaţiei, cel al apei şi cel al energiei. România stă bine în toate aceste confruntări mondiale, iar în ceea ce priveşte resursele energetice, vreau să vă asigur că rezervele de cărbune din Valea Jiului, care pot asigura independenţa energetică a României pentru următorii 45-50 de ani, sunt un atuu al ţării noastre iar noi nu suntem nebuni să nu luăm în considerare acest lucru”, spune Dragnea. Ministrul dă asigurări că, în acest sens, 2015 va fi anul în care vor avea loc modernizări ale capacităţilor de producţie de la cele 4 subunităţi miniere ale CEH care garantează continuitatea acestei activităţi în Valea Jiului.
Pe de altă parte, Liviu Dragnea spune că nici lucrpriloe de infrastructură rutieră şi nici cele din domeniul dezvoltării turismului nu vor fi uitate. “În 2012, când am venit la Ministerul Dezvoltării, am găsit câteva mii de şantiere deschise în toată ţara, dar pentru care nu exista finanţare. Am stabilit câteva priorităţi şi am reluat acele proiecte care sunt necesare pentru dezvoltarea României. Printre aceste proiecte se regăsesc şi cele care vizează finalizarea drumului spre Herculane sau cele care vizează domeniile schiabile din Parâng, Straja şi Pasul Vîlcan, dar şi alte proiecte de dezvoltare ale autorităţilor locale din Valea Jiului. Vă asigur că toate vor continua, în măsura disponibilităţilor bugetare ale ţării dar că toate vor fi, mai devreme sau mai târziu, finalizate”, a mai dat asigurări Liviu Dragnea.

Potrivit liderului social-democrat, nimic din toate acestea nu este condiţionat pentru un vot dat duminică lui Victor Ponta. Dar, în egală măsură, Liviu Dragnea crede că niciun om serios din această regiune nu ar putea vota un candidat precum Klaus Johannis, care şi-a trecut la pagina 28 din Programul său electoral “încurajarea producţiei de energie din surse regenerabile în detrimentul celei din arderea cărbunilor”. Fapt care înseamnă, mai exact, închiderea minelor.

Tiberiu VINŢAN

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: