Prima pagină > EXCLUSIV TV > Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a semnat pentru demararea unui nou proiect de investiţii din fonduri europene în valoare de 800.000 de euro

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a semnat pentru demararea unui nou proiect de investiţii din fonduri europene în valoare de 800.000 de euro

DSC_0107Având în faţă experienţa fericită a anilor anteriori, primarul municipiului Petroşani a înţeles că fondurile europene reprezintă calea cea mai sigură şi cea mai eficientă pentru finanţarea proiectelor majore de dezvoltare a oraşului considerat drept Capitala Văii Jiului. În faţa unei astfel de realităţi, ceea ce este remarcabil este mai ales faptul că primarul Tiberiu Iacob Ridzi, împreună cu energica echipă a sa din cadrul Compartimentului de Programe şi Integrare Europeană al Primăriei municipiului Petroşani, acţionează constant şi eficient pentru atragerea fondurilor europene.

La începutul săptămânii trecute, Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, instituţia responsabilă de coordonarea implementării proiectelor derulate cu bani europeni la nivelul regiunii Vest, a revenit la Petroşani pentru a semna un nou contract de finanţare cu reprezentanţii administraţiei locale de la Petroşani. De data aceasta, proiectul semnat de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care aduce nu mai puţin de 800.000 de euro pentru comunitatea locală din Petroşani vizează crearea cadrului necesar pentru pregătirea de specialişti în domeniul turismului. Proiectul nu este unul nou, el fiind demarat încă de acum 7 ani de autorităţile de la Petroşani, însă din cauza problemelor financiare, el nu a mai putut fi finanţat de la bugetul local. În faţa acestei situaţii, soluţia atragerii fondurilor europene, pe care şi-a propus-o primarul Tiberiu Iacob Ridzi s-a dovedit a fi una de succes.

Proiectul, intitulat “Atelierele „Hermes” Petroşani – Şanse reale în formarea profesională”, va fi implementat pe parcursul unei perioade de 14 luni şi constă în construirea, în incinta Colegiului Economic Hermes, a unor spaţii destinate orelor de instruire practică pentru elevii de la specializările din domeniul turismului şi al alimentaţiei. Campusul construit prin acest proiect va avea o suprafaţă desfăşurată totală de 1.091,15 mp şi va deservi un număr de aproximativ 990 de elevi.

”Proiectul pe care l-am semnat astăzi este un proiect mare, atât din punct de vedere al resursei financiare de care dispune, cât mai ales din perspectiva pe care o oferă tinerilor din oraşul nostru. Ne dorim ca investiţiile preconizate în construcţia acestui mini-hotel didactic care va funcţiona la Colegiul Economic Hermes din Petroşani să fie realizate în termenul prevăzut în acordul de finanţare. Cert este că la finalul acestor investiţii, elevii vor avea o bază şi o infrastructură excelente pentru prgătirea în domenii care ţin de dezvoltarea turismului, astfel încât ei să vină în întâmpinarea provocărilor legate de turism şi de dezvoltarea domeniului schiabil, pentru că trebuie să pregătim oameni în domeniul acestor servicii, în jurul cărora se conturează viitorul dezvoltării economice şi sociale din această zonă a ţării. În faţa acestor perspective, acest mini-hotel didactic cu restaurant nu face altceva decât să pregătească elevii pentru aceste meserii”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petroşani.

Valoarea totală a proiectului “Atelierele „Hermes” Petroşani – Şanse reale în formarea profesională” este de 3.635.622,67 lei (echivalentul a aproximativ 827.010,90 euro) din care valoarea finanţării nerambursabile este de 2.620.520,72 lei (echivalentul a aproximativ 596.101,25 euro).

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: