Prima pagină > EXCLUSIV TV > Scriitorul Marian Boboc a deschis “Cafeneaua literară” de la Casa Ianza

Scriitorul Marian Boboc a deschis “Cafeneaua literară” de la Casa Ianza

1653847_10205339143147772_4585566171654962929_nPe zi ce trece, fosta reşedinţă a familiei Ianza din centrul vechi al municipiului Petroşani devine un spaţiu cultural viu, extrem de activ în viaţa socială a urbei. După cele câteva zeci de vernisaje artistice puse pe simezele la “Casa Ianza”, noul pol al promovării artelor plastice din Valea Jiului, galeria de artă Ianza din Petroşani face încă un pas important înainte, devenind gazdă generoasă a unui eveniment care a avut în centrul atenţiei cultura cuvântului scris.

Proiectul activării unei “Cafenele literare” în care oamenii de litere ai Văii Jiului să aibă ocazia de a-şi prezenta publicului şi, mai ales, tinerilor, proiectele şi creaţiile culturale aparţine scriitorului Marian Boboc. Aşa se explică desigur de ce Marian Boboc a fost amfitrion al primei reuniuni cultuale sub genericul “Cafeneaua literară” găzduită de Casa Ianza. Cu acest prilej, în faţa unui auditoriu format, în cea mai mare parte, din tineri, elevi ai Colegiului Naţiuonal “Mihai Eminescu”, Marian Boboc a prezentat câteva din creaţiile sale artistice care l-au adus deja cu multă vreme în urmă în lumea bună a literaturii române contemporane, dar şi câteva din proiectele sale remarcabile prin care oamenii pasionaţi de trecut pot regăsi aspecte din istoria acestei frumoase regiuni care este Valea Jiului.

Cum, de când e lumea, cultura literară a făcut casă bună cu artele vizuale, la prima ediţie a “Cafenelei literare”, maestrul Robert Hummel a introdus auditoriul – prin explicaţii artistice care-l certifică, o dată în plus, nu doar ca un apreciat artist, ci şi ca un foarte bun pedagog – în fascinanta lume a artelor plastice.

Entuziasmat de succesul acestui eveniment, care consemnează şi un reuşit parteneriat între Casa de cultură a Studenţilor din Petroşani şi Fundaţia “Ianza Art Intzer-Cultural”, artistul Sergiu Cristian Ianza concluzionează că “diversitatea evenimentelor publice de la galeria Ianza este tot mai mare, ceea ce mă bucură, aşa cum numărul de vizitatori şi, în mod special al “feţelor noi” de iubitori ai culturii care vin aici este şi el în creştere, fapt care mă bucură şi mai mult”.

Tiberiu VINŢAN

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: