Prima pagină > EXCLUSIV TV > Ministrul Energiei în Valea Jiului, despre Valea Jiului

Ministrul Energiei în Valea Jiului, despre Valea Jiului

11401_862552333763612_3122743482066731034_nMinistrul Energiei, Răzvan Niculescu, a fost prezent astăzi în Valea Jiului şi chiar a intrat, pentru două ore, în subteranul minei Lupeni. El a venit la Complexul Energetic Hunedoara pentru a se documenta înaintea întâlnirii pe care o va avea la Bruxelles săptămâna viitoare, când România va cere Comisiei Europene posibilitatea acordării unui ajutor de stat pentru minele viabile, dar şi prelungirea activităţii la mina Petrila, care ar trebui închisă anul viitor. Răzvan Niculescu a declarat că, pentru Guvern, cărbunele din Valea Jiului rămâne o resursă vitală, mai ales în contextul geopolitic actual, când criza din Ucraina aduce din nou în atenţie securitatea energetică a României.

Răzvan Niculescu a mai precizat că nu este un adept al importurilor de cărbune, ci ar dori mai degrabă eficientizarea activităţii de extracţie din Valea Jiului, dar s-a ferit să vorbească despre un eventual program de investiţii, de care Complexul Energetic Hunedoara are mare nevoie.

La întâlnirea de săptămâna viitoare cu reprezentanţii Comisiei Europene, ministrul, împreună cu reprezentanţii Complexului, vor solicita şi relocarea unor fonduri neutilizate pentru închiderea minelor spre alte cheltuieli, dar şi reducerea numărului minerilor care ar trebui concediaţi colectiv de la exploatările nerentabile.

Înainte de a coborî în mina Lupeni, ministrul energiei, Răzvan Niculescu, a luat parte la slujba de pomenire a celor 13 mineri care şi-au pierdut viaţa cu şase ani în urmă la mina Petrila, după două deflagraţii succesive.

Ilie PINTEA

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: