Prima pagină > EXCLUSIV TV > Bazinul didactic de înot a fost dat în folosinţă la Petroşani

Bazinul didactic de înot a fost dat în folosinţă la Petroşani

Multe din proiectele enunţate de Tiberiu Iacob Ridzi în campaniile electorale care i-au adus votul de încredere al cetăţenilor din municipiul Petroşani au fost considerate, la vremea respectivă, utopii. Printre acestea se numără şi dorinţa primarului din Petroşani de a construi în Valea Jiului primul bazin didactic de înot, un loc în care tinerii să se poată dezvolta armonios şi să facă, pe cât posibil, primii paşi spre performanţă în acest frumos sport olimpic care este înotul.

Tiberiu Iacob Ridzi a lansat această temă în anul 2008 şi, bucurându-se de sprijinul soţiei sale, deputatul Monica Iacob Ridzi, a reuşit să înscrie numele Petroşaniului pe lista celor 15 oraşe din România în care Compania Naţională pentru Investiţii intenţiona construirea unor astfel de bazine didactice pentru înot. La Petroşani, deşi investiţia a pornit cu avânt, a avut parte şi de sincope care au condus chiar la stoparea investiţiei pentru o perioadă de câţiva ani.

Zilele trecute, nu doar comunitatea locală din Petroşani ci şi oamenii din restul Văii Jiului au avut parte de o veste bună, anunţată de primarul Tiberiu Iacob Ridzi: “Se deschide oficial bazinul de înot de la Petroşani”. Nu ştim dacă din curtoazie sau pur şi simplu pentru că nu le venea să creadă acest lucru, foarte mulţi oameni politici şi edili ai celorlalte localităţi din Vale şi din judeţ au participat la acest eveniment, alături de câteva zeci de copii şi tineri din Petroşani. Cu toţii au putut constata că, atunci când primarul Iacob-Ridzi spunea, încă din zilele trecute, că Petroşaniul are parte de o “bijuterie”, nu era deloc vorba despre o exagerare.

Noul bazin de înot de la Petroşani, al 12-lea de acest fel dat în folosinţă de Compania Naţională de Investiţii, este nu doar unul care corespunde celor mai noi exigenţe în materie, dar este totodată şi o bijuterie arhitectonică (atât pe interior cât şi pe exterior) care înfrumuseţează centrul cartierului Aeroport. “Este al
12-lea bazin finalizat de când a început programul, din anul 2009. Acest obiectiv a avut o perioadă de sistare de finanţare, a fost continuată şi astăzi este finalizat. Dimensiunea bazinului este de 25 de metri pe 12,5 m, sunt 5 culoare de înot cu o lăţime de 2,5 metri. Este destinat în principal uzului didactic, dar după finalul orelor de curs, a programului şcolar, primăria îl poate da în folosinţă şi publicului larg”,a declarat directorul general al CNI, Manuela Irina Pătrăşcoiu.

Pentru realizarea acestui proiect a cărui valoare este, potrivit devizelor în baza căruia deja au fost efectuate decontările către constructori, de 3,739 milioane de lei, administraţia locală de la Petroşani a contribuit cu suma de 329.254 lei punând de asemenea, la dispoziţie, în mod gratuit, terenul pentru amplasarea construcţiei. Primarul municipiului Petroşani se declară extrem de mulţumit de finalizarea acestui obiectiv pe care-l consideră încă un vis devenit realitate. “Este o investiţie mare, este o investiţie modernă. Toate instalaţiile care asigură funcţionarea acestui bazin, fie ele electrice, de încălzire a apei, de clorinare, ş.a.m.d., sunt la ultimul standard al tehnologiei. Vom avea cele mai bune condiţii la acest bazin. Astăzi am făcut această recepţie, bazinul va trece în proprietatea Consiliului Local, urmează în câteva săptămâni să primim toate avizele necesare şi să deschidem acest bazin pentru copii, pentru tineri, pentru scopul pentru care a fost realizat”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi la evenimentul prilejuit de inaugurarea oficială a acestui obiectiv. Primarul Petroşaniului a mai precizat că, deşi vorbim despre un bazin didactic, destinat elevilor, el va fi pus la dispoziţia tuturor celor pasionaţi de înot din Petroşani şi din Valea Jiului care doresc să-l utilizeze.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: