Prima pagină > EXCLUSIV TV > Liderii PNL din Valea Jiului, perdanţii… câştigători ai alegerilor prezidenţiale

Liderii PNL din Valea Jiului, perdanţii… câştigători ai alegerilor prezidenţiale

1441396_714630815285321_3543038739788619997_nBucuria victoriei este, fără îndoială, un sentiment greu descriptibil. Privind prin prisma seacă a rezultatelor alegerilor prezidenţiale de duminică, Valea Jiului pare să să fi pierdut pe toate fronturile. Scorul final arată aici o victorie categorică a candidatului care a pierdut alegerile. Ceea ce, în mod evident, nu constituie un motiv de bucurie. Pe de altă parte, rezultatele obţinute în toate oraşele din Valea Jiului de susţinătorii lui Klaus Johannis nu sunt nici ele demne de laudă. Într-un cuvând, indiferent din ce unghi am privi lucrurile, Valea Jiului a pierdut acest scrutin electoral.

Chiar şi aşa, liderii politici locali au datoria în faţa celor care i-au urmat la urne, să se exprime, într-un fel sau altul. În ţările civilizate, acolo unde politica este nu doar un complex de interese, ci un act asumat, rezultatele de acest fel se lasă cu demisii. La noi, se aşteaptă măcar câteva explicaţii.

Pe conturile de socializare – care au fost cel mai eficient mijloc de comunicare în această campanie electorală – ale principalilor lideri politici din Valea Jiului, încă este linişte. Primii care “au scos capul” la declaraţii sunt liderii PNL. Într-o postare făcută luni dimineaţă pe pagina sa facebook, preşedintele PNL Petrila Costel Avram, considerat lider al organizaţiilor liberale din Valea Jiului, posta următorul mesaj: “Dragi cetăţeni ai Văii Jiului,
Dragi petrileni, 16 noiembrie 1816 este ziua de naştere a lui Andrei Mureşanu, cel care a scris „Desteaptă-te, române !”.
16 noiembrie 2014 este ziua în care acest îndemn a vibrat în inimile a milioane de români din ţară şi din străinătate. Vă mulţumesc tuturor, celor care aţi votat pentru preşedintele României! Vă mulţumesc în mod special celor care l-aţi votat pe KLAUS IOHANNIS,votând astfel pentru o altfel de Românie: a adevarului şi normalităţii, a respectului şi demnităţii, a credinţei în Dumnezeu, indiferent de religie ! Doamne ajută ! Cu deosebită consideraţie, Costel Avram”

Cu tristeţea faptului că voturile “roşii” din Valea Jiului au făcut posibilă şi schimbarea la faţă a culorii politice tradiţionale a judeţului Hunedoara, liderul PNL Vulcan, Alina Cîrstoiu lansează, printre mulţumiri şi felicitări câştigătorilor, scuze hunedorenilor pentru votul “pe invers” al Văii Jiului. “Câteva concluzii se impun acum la sfârşitul acestei campanii electorale: 1. Mulţumesc tuturor alegătorilor din municipiul Vulcan care au votat şi le mulţumesc, în mod special, celor care au fost alături de noi. 30% Iohannis, 70 % Ponta. Normal ca mi-ar fi plăcut să fie raportul invers, dar asta-i zona în care trăiesc: 3874 de voturi într-un oraş în care şi iarba este roşie !;
2. Mulţumesc celor din diaspora care au făcut eforturi mari să poată să-şi exercite un drept constituţional şi cred că noul preşedinte va face toate demersurile ca legea electorală să fie amendată, modificată, astfel încât procedura de vot să fie mai uşoară şi mai sigură. Dacă s-ar putea contabiliza voturile celor din Vulcan plecaţi afară, cred că altfel ar fi arătat procentul şi la Vulcan;
3. Îmi cer scuze hunedorenilor că, şi din cauza Vulcanului, judeţul a rămas roşu: 50,29% – 49,71%. Mai concret, deşi au fost câştigate alegerile în Deva, Hunedoara, Haţeg, Orăştie, ş.a, Valea Jiului a răsturnat procentul;  
4. Mulţumesc echipei mele, celor care au fost alături de mine în această campanie, care au pus la bătaie timpul lor, inteligenţa lor, capacitatea lor de a mobiliza şi de a convinge. Politica se face cu oameni şi pentru oameni!”, a scris Alina Cîrstoiu, pe facebook.

Pe aceeaşi reţea de socializare, consilierul judeţean PNL Adrian David scrie: “Campania electorală s-a încheiat. E vremea să ne dăm mîna cu toţii şi să trecem la treabă. Klaus Iohannis este omul pe care România îl aşteaptă de ani buni, iar asta se va vedea de la primele sale acte politice. Aşa cum până acum nu a dezamăgit, am convingerea că nici de acum înainte nu o va face!”, e de părere Adrian David.

Revenit în PNL cu puţin timp înainte de primul tur al alegerilor prezindeţiale, Constantin Brânduşe, considerat la rândul său un om vertical (chiar dacă şi el unul nu foarte… vocal !) a reuşit performanţa de a duce voturile dreptei politice din municipiul Lupeni, de la o estimare de sub 10% la un scor de 30,40% după turul al doilea, în cel mai important fief al PSD din România: municipiul Lupeni. “Trendul acesta nu demonstrează altceva decât că, în toţi aceşti ani în care am spus că cetăţenii din Lupeni merită mai mult, merită o şansă, începe să prindă viaţă. Le mulţumesc celor care, în condiţiile extrem de grele, cu multe persoane “de paie” ale grupării de interese ale familiei Resmeriţă infiltrate care au acţionat împotriva candidatului nostru, am reuşit să obţinem un scor rezonabil care ne arată că drumul spre cea mai importantă schimbare de care are nevoie Lupeniul, schimbarea primarului Resmeriţă, a început în această zi de 16 noiembrie. Faptele preşedintelui Klaus Johannis va demonstra, în anii care urmează, că se poate face o politică de mult mai bună calitate şi fără a face gălăgie, fără a cumpăra voturi cu ajutoare sociale, fără a-i îndepărta de la urne pe cei care cred într-o Românie democratică”, a declarat Constantin Brânduşe.

Dincolo de aceste declaraţii, cel puţin pentru o vreme, Valea Jiului are şi motive de bucurie. PNL şi-a impus preşedintele, dar PSD+UNPR+UDMR rămâne în continuare la conducerea Guvernului. Un Guvern care a lansat atât de multe promisiuni pentru Valea Jiului, pe care oamenii le aşteaptă acum onorate.

Tiberiu VINŢAN

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: