Prima pagină > EXCLUSIV TV > Valea Jiului, țara lui Ponta în România lui Johannis

Valea Jiului, țara lui Ponta în România lui Johannis

1385037_730113560409231_8389267736447956517_nPeste 6 milioane de români, din întreaga ţară şi de peste hotare l-au ales în funcţia de preşedinte al României pentru următorii 5 ani pe candidatul ACL Klaus Johannis. În faţa unei prezenţe la vot care a depăşit 64% şi care a consemnat cel mai mare interes electoral al românilor din ultimii 18 ani, a dat peste cap toate calcaulele sociologice, făcând ca avansul considerabil de peste 10 procente consemnat după primul tur în dreptul candidatului PSD Victor Ponta să pară un mizilic în faţa dorinţei românilor şi, în mod special, al tinerilor, de a da semnalul unei schimbări politice profunde în România.

Aproape 300.000 de locuitori din judeţul Hunedoara s-au prezentat la turul II al alegerilor prezidenţiale, dând credit majoritar candidatului PSD, Victor Ponta, care o obţinut puţin peste jumătate din numărul total de voturi al hunedorenilor. În mod evident, rezultatele din Valea Jiului arată că la schimbarea culorii politice a judeţului Hunedoara, oamenii din această regiune au avut un rol decisiv. În Valea Jiului, Victor Ponta a obţinut peste 65% din numărul total al voturilor de duminică. Un rezultat care, spre deosebire de situaţia generală de la nivelul ţării, nu reprezintă o surpriză pentru nimeni. Nici barierele sondajelor, nici trendul naţional şi nici prezenţa la urne nu au depăşit pragul aşteptărilor în cele 6 localităţi din Valea Jiului. Acumulând faţă de primul tur câteva mii de voturi bune, Victor Ponta a concurat în Valea Jiului mai mult cu el însuşi. Primarii s-au întrecut între ei în a-şi demonstra capacitatea de mobilizare a electoratului şi influenţa politică asupra acestora. Cea mai mare prezenţă la vot au avot-o petrilenii, prezenţi în proporţie de 57,83% la urne, în timp ce Aninoasa a obţinut cel mai bun scor pentru Victor Ponta (70,24%) iar Petroşaniul cel mai bun scor pentru Klaus Johannis (37,75%).

O scurtă analiză statistică, cu care publicaţia noastră v-a obişnuit după fiecare scrutin electoral, prezintă toate aceste realităţi.

Pe scurt, în ceea ce priveşte prezenţa la vot, se poate constata că media acesteia în Valea Jiului (55,35%) a fost cu aproape 10 procente mai mică decât media naţională sau cea a judeţului Hunedoara (62,42%). Cel mai mic interes pentru aceste alegeri s-a înregistrat, în mod surprinzător, la Uricani (52,78%), acolo unde campania electorală a PSD a fost prtactic cea mai activă din toată Valea Jiului. La polul opus, cu un interes politic crescut de competiţia acerbă între reprezentanţii PSD şi ACL, Petrila a capacitat cel mai profund interesul alegătorilor faţă de scrutinul de duminică, 57,83% dintre petrileni fiind prezenţi la urne. În rest, datele privind prezenţa la vot arată astfel: Vulcan – 54,55%, Petroşani – 56,80%, Lupeni – 53,52%, Aninoasa – 56,60%.

Dincolo de scorurile electrorale înregistrate cei cei doi competitori în judeţul Hunedoara şi, mai ales, în Valea Jiului, se naşte acum o legitimă întrebare: am câştigat sau am pierdut, aici, la noi acasă, alegerile prezidenţiale ale anului 2014. Răspunsul cel mai exact ni-l va oferi, desigur, evoluţia (sau involuţia) judeţului Hunedoara şi mai alea a Văii Jiului, în următorii 5 ani.
Tiberiu VINŢAN

rezultate alegeri Valea Jiului

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: