Prima pagină > EXCLUSIV TV > Se caută soluţii pentru mineritul Văii Jiului la Bruxelles

Se caută soluţii pentru mineritul Văii Jiului la Bruxelles

O notificare privind mineritul din Valea Jiului va fi discutată astăzi cu reprezentanții Comisiei Europene, delegația trimisă la Bruxelles fiind formată din directori ai Complexului Energetic Hunedoara, reprezentanți ai sindicatelor și specialiști din cadrul Ministerului Energiei, în frunte cu ministrul Răzvan Niculescu.

Administrația mineritului din Valea Jiului speră să convingă oficialii de la Bruxelles de necesitatea subvenționării acestei industrii, iar ministrul energiei, Răzvan Niculescu, a declarat cu câteva zile în urmă, la Petroșani, că își va folosi toată credibilitatea pentru a determina Comisia Europeană să înțeleagă importanța cărbunelui pentru strategia energetice a României.

În plus, conducerea societăților miniere are nevoie de acordul Comisiei Europene pentru a concedia mai puțini angajați în următorii cinci ani și pentru a menține în activitate mina Petrila, care ar trebui închisă anul viitor.

Fără aceste aprobări și fără investiții care să ducă la eficientizarea producției, minele din Valea Jiului au puține șanse de supraviețuire, iar restrângerea activității generează probleme sociale greu de anticipat.

Discuțiile de astăzi nu vor tranșa problema lipsei de fonduri din minerit, care va mai necesita o serie de discuții la Comisia Europeană.

Până atunci, Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu probleme grave și a acumulat datorii de peste 200 de milioane de lei.

Ilie PINTEA / RRA

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: