Prima pagină > EXCLUSIV TV > Conf.univ.dr. Eduard Edelhauser, primul Doctor Habilitat în Inginerie şi Management din România

Conf.univ.dr. Eduard Edelhauser, primul Doctor Habilitat în Inginerie şi Management din România

10526073_606121252827256_9176253469961164994_nData de 13 noiembrie 2014, este fără îndoială una plină de satisfacţii pentru conf.univ.dr. Eduard Edelhauser, care a susţinut, la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca teza de abilitare cu titlul “Impactul tehnologiei informaţiei asupra industriei româneşti şi asupra managementului organizaţiilor din România”. Evenimentul este, în egală măsură, unul care aduce Universitatea din Petroşani, în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea profesorul Edelhauser, în poziţia de a fi prima instituţie de învăţământ din România care obţine, prin dl. Eduard Edelhauser, un tilul de “doctor habilitat în Inginerie şi Management”.

Teza a fost susţinută în faţa comisiei de habilitare condusă de prof.dr.ing. Cioca Lucian -Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu – preşedinte, membru al Comisiei Naţionale a de Acreditare a Tetelor de Doctorart (CNATDCU).

Pentru a înţelege mai bine importanţa succesului obţinut de profesorul Edelhauser este bine de ştiut faptul că în prezent, conducătorii de doctorat sunt fie profesori universitari sau cercetători ştiinţifici gradul I care au obţinut dreptul de conducere de doctorat înaintea intrării în vigoare a Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, fie cadre didactice sau cercetători ştiinţifici care au obţinut atestatul de abilitare şi calitatea de conducător de doctorat în conformitate cuprevederile Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011. Atestatul de abilitare şi calitatea de conducător de doctorat se acordă prin ordin al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, la propunerea preşedintelui Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certifcatelor Universitare (CNATDCU)înaintată după susţinerea publică şi acceptarea tezei de abilitare elaborată de candidat. E bine de ştiut, de asemenea, că pot susţine teza de abilitare numai persoanele care deţin titlul de doctor în ştiinţă şi care îndeplinesc standardele minimale, necesare şi obligatorii, adoptate prin ordin de ministru. La ora actuală, la nivel naţional există circa 3000 de conducători de doctorat, din care 16 de la Universitatea din Petroşani, profesorul Eduard Erdelhauser fiind primul care obţine titilul de doctor habilitat îmn domeniul “Inginerie şi Management” din România.

“Obţinerea atestatului de abilitare şi al titlului ştiinţific de doctor Habilitat în Inginerie şi Management, reprezintă pentru mine şi pentru orice cadru didactic sau cercetător ştiiţific cel mai înalt titlu ştiinţific. Acest demers personal pe care l-am întreprins poate avea o mare însemnătate şi pentru Universitatea din Petroşani şi pentru comunitate pentru că acest demers sper să fie un exemplu care va fi urmat de alţi colegi care au condiţiile necesare şi care îşi doresc să repună Şcoala Doctorală a Univerităţii din Petroşani în locul pe care ea îl merită cu adevărat”, a declarat profesorul Eduard Edelhauser.

Lucian ISPAS

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: