Prima pagină > EXCLUSIV TV > Consilierul judeţean Adrian David solicită dizolvarea Asociaţiei Studenţilor Basarabeni de la Universitatea din Petroşani

Consilierul judeţean Adrian David solicită dizolvarea Asociaţiei Studenţilor Basarabeni de la Universitatea din Petroşani

david adrianConsilierul judeţean PNL Adrian David a remis o informare de presă în care atrage atenţia asupra unor aspecte legate de politizarea activităţii Universităţii din Petroşani, prin intermediul Asociaţiei Studenţilor Basarabeni. David cere dizolvarea acestei asociaţii, despre care spune că şi-a depăşit scopul pentru a fost înfiinţată prin implicarea directă în campania electorală pentru alegerile prezidenţială.

În comunicatul emis de Adrian David, acesta semnalează şi uele aspecte cu privire la reabilitarea drumului judeţean care leagă Isconiul de centrul oraşului Aninoasa, precum şi de stadiul lucrărilor la DN 66 pe Defileul Jiului.

va prezentăm, în continuare, integral, punctul de vedere exprimat de consilierul judeţean Adrian David pe aceste subiecte.

INFORMARE DE PRESĂ

I. Cu privire la aspectele relevate de presa locală, respectiv luarea de poziție a Președintelui TSD Hunedoara și a conducătorilor Asociației Studențior Basarabeni din Petroșani (ASBP): în calitate de consilier județean, dar mai ales de cadru didactic condamn vehement și categoric orice acțiune de politizare a Universității Petroșani și a studenților noștri și atrag atenția tuturor celor care nu respectă legea că vor suporta consecințele! Am constatat că ASBP s-a implicat activ în campania electorală pentru alegerea Președintelui României din acest an prin participarea la activități electorale organizate de TSD (mitinguri, distribuire de materiale electorale, conferințe de presă), fapte care contravin statului acestei Asociații, așa cum este el publicat pe site-ul http://asbp.upet.ro, secțiunea „despre ASBP” („A.S.B.P. nu se aliniaza nici unei ideologii politice, pastrand o atitudine civica responsabila si activa”). Prin urmare, voi iniția o acțiune în justiție pentru dizolvarea acestei asociații, prin încălcarea flagrantă la art. 56, alin. 1, lit. C din Ordonanța Guvernului nr. 26/2000. Totodată, sunt neplăcut surprins de atacul la persoană al celor doi reprezentanți ai ASBP, din care nu putem să nu observăm o retorică de campanie electorală și, pentru a-i contrazice, doresc să subliniez că asociația a primit sprijin constant din partea Consiliului Județean Hunedoara, concretizat mai ales prin finanțarea unui proiect în decursul anului curent, mai exact o dezbatere pe teme europene, la care au participat marea majoritate a membrilor acestei asociații și mai mulți consilieri județeni, printre care și Tiberiu Balint. În concluzie, doresc să trag un semnal de alarmă: Universitatea Petroșani este un spațiu pentru cultură și educație și nu pentru campanii electorale!

II. Așa cum am promis locuitorilor orașului Aninoasa, am dus demersurile necesare și am obținut finanțare de la Consiliul Județean Hunedoara pentru reabilitarea DJ 666B, care face legătura dintre Iscroni și Aninoasa. Au fost alocate 270.000 lei iar lucrările au fost finalizate de curând. Vineri, 28 octombrie 2014, în ședința ordinară a CJH voi solicita colegilor ca acest tronson de drum să fie trecut în administrarea Consiliului Local Aninoasa, conform art. 22 din ordonanța 43/1997 privind regimul drumurilor („Administrarea drumurilor judetene se asigura de catre consiliile judetene, iar a drumurilor de interes local, de catre consiliile locale pe raza administrativ-teritoriala a acestora. Fac exceptie sectoarele de drumuri judetene, situate în intravilanul localitatilor urbane, inclusiv lucrarile de arta, amenajarile si accesoriile aferente, care vor fi în administrarea consiliilor locale respective”). Am luat această inițiativă pentru a-i da șansa Primarului Orașului Aninoasa de a-și pune în practică promisiunile electorale din 2012, reabilitarea acesui drum ținând capul de afiș.

III. Lucrările de reabilitare a DN66 (Livezeni-Bumbești Jiu) au fost prelungite cu încă 12 luni. Am efectuat mai multe demersuri pentru ca cetățenii Văii Jiului să fie informați cu privire la stadiul lucrărilor și la sumele cheltuite până în prezent, însă fără succes. În urma discuțiilor purtate cu deputatul Bogdan Țîmpău, dânsul a inițiat interpelarea cu numărul 5347A/21.10.2014, adresată secretarului general al Guvernului, Ioan Moraru. Documentul are patru puncte, respectiv solictă informații privind: stadiul lucrărilor în acest moment, raportat la contract, sumele plătite constructorului, existența eventualelor întârzieri ale termenelor și în sarcina cui cad costurile acestora, și nu în ultimul rând solicitarea de măsuri privind evitarea restricțiilor de circulație până la finalizarea lucrărilor.

Adrian Nicolae David,
Consilier județean

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: