Prima pagină > EXCLUSIV TV > Noul telescaun TS3 din Parâng va fi pus oficial în funcţiune de Sfântul Andrei

Noul telescaun TS3 din Parâng va fi pus oficial în funcţiune de Sfântul Andrei

10411839_784961794883487_6718353843945034360_nFinalul lunii noiembrie consemnează, pe lângă debutul unui nou sezon turistic de iarnă în staţiunea Parâng şi momentul oficial al punerii în folosinţă a noului telescaun TS3, care va asigura transportul pe cablu înspre zonele de schi din frumoasa zonă turistică a Petroşaniului. Momentul ales de autorităţile locale de la Petroşani pentru inaugurarea acestui obiectiv, ziua Sfântului Andrei – patronul spiritul al românilor, are o semnificaţie aparte. “Am crezut şi cred în continuare în acest proiect care poate să dea o nouă identitate şi o nouă şansă la dezvoltare nu doar municipiului Petroşani, ci întregii Văi a Jiului. Chiar şi atunci când proiectul nostru privind “Dezvoltarea Domeniului Schiabil în masivul Parâng” s-a blocat şi chiar atunci când unele voci vorbeau chiar despre abandonarea lui, eu nu am încetat să cred că lucrurile vor merge spre bine şi am acţionat ca atare. Cred că, atunci când ai voinţă, cu ajutorul bunului Dumnezeu nu există nici o barieră în calea reuşitei şi faptul că am găsit soluţia pentru a continua proiectul acesta al dezvoltării turismului demonstrează din plin acest lucru”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Pentru a continua lucrările la proiectul de modernizare al zonei turistice Parâng, după ce proiectul finanţat prin intermediul Guvernului a fost blocat la Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în 2012 din lipsă de fonduri, Primăria şi Consiliul local al municipiului Petroşani au decis să continue lucrările, în limita posibilităţilor proprii ale bugetului local. Pentru a avea banii necesari pentru finalizarea TS3, unul dintre cele mai importante obiective de investiţii ale acestui proiect, municipalitatea din Petroşani a contractat anul acesta un credit pentru investiţii în valoare de 13 milioane de lei.

Noua instalaţie de transport pe cablu porneşte din vecinătatea Cabanei Rusu şi merge până în zona centrală a satului de vacanţă Parâng, în perimetrul fostei cabane “Căsuţa din poveşti”. Telescaunul TS3 are o capacitate de 1200 turişti/oră şi deserveşte atât persoanele care vizitează masivul Parâng cât şi schiorii care folosesc pârtiile 2A, 2C şi 2B. TS3 are o lungime de 2,2 km, fiind deservit de un număr de 74 de scaune a câte patru locuri fiecare. În candul şedinţei de Consiliu local din luna noiembrie, a fost aprobat şi planul tarifar în baza căruia se va putea folosi instalaţia de transport pe cablu. Astfel, costul unui bilet cu noul telescaun costă 10 lei pentru adulţi, respectiv 7 lei pentru copiii sub 12 ani, pentru un singur drum. O călătorie dus-întors îi va costa pe adulţi 15 lei, iar pe copii 10 lei. Cei interesaţi pot face şi abonamente. Astfel, pentru o jumătate de zi abonamentul este de 40 de lei pentru aduţi  şi 28 de lei pentru copii. Tarifele se aplică începând cu data de 1 decembrie şi au inclusă şi taxa montană.

“Vom inaugura în mod oficial acest obiectiv pe data de 30 noiembrie, dată la care deschidem în mod oficial şi sezonul turistic de iarnă din staţiunea Parâng. Vreau să-i invit alături de noi, la acest eveniment, pe toţi cetăţenii care doresc să se convingă de utilitatea acestei investiţii care va conduce la o creştere a interesului turiştilor faţă de staţiunea Parâng, fapt care va genera în timp şi dezvoltarea unor activităţi direct productive pentru întreaga noastră comunitate locală”, precizează primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Pentru cei care doresc să participe la acest eveniment, administraţia locală de la Petroşani a dispus ca în ziua de 30 noiembrie, noul telescaun TS3 să funcţioneze gratuit pe întreaga durată a zilei.

Lucian ISPAS

Categorii:EXCLUSIV TV
 1. Tiberiu Ny.
  30 noiembrie 2014 la 9:02 am

  O instalatie superba,construita pe un traseu superb,dar pe un traseu fara avantaj strategic-finaciar….este o instalatie care ar trebuii sa deserveasca schiorii,tocmai acestai motivul si vitezei mari al acestei instalatii,5m/sec.!Va intreb,pe unde se poate schia ca apoi schiorii sa urce cu aceasta noua instalatie,pe partia Poiana,pe Porcului unde de ani buni nu este strat de zapada pentru schiat?…schiorii vor sa urce pana la ANEFS,chiar mai sus,ca sa schieze pe partia B,cum ajung acolo,mai stau odata la rand la telescaunul vechi la rampa intermediara pilon 17?…Instalatia noua transporta (socotim urcare/ora) 1200 pers/ora,cel vechi max. 160/ora!….va dati seama ce rand se formeaza la rampa pil.17?…asta chiar daca vin fara scaune libere de jos,ceva ce nu se va intampla,scaunele(vehicolele…ca asa se numesc!) la instalatia veche vor venii incontinu pline!Pai cei care schiaza pe partia B,ajung jos la telescaunul vechi!Cu ce credeti ca vor urca?….eu unul nu as lua-o la talpa pana la Rusu ca sa urc cu instalatia noua,sau se aude ca va fi o masina sau mai multe care vor asigura transportul pana la Rusu(normal contra cost,ca doar nu gratis!!!)
  Parerea mea si nu numai?!
  O instalatie moderna care a fost amplasata,nu in vecinatatea RUSU, ci chiar de langa hotel Rusu,da strategic pentru buzunarul unor BARONI LOCALI!….ei,dupa parerea mea asta se numeste teapa!!!
  Scurt pe doi!Daca aceasta instalatie se construia pe traseul instalatiei vechi totul era OK,putea sa fie o telegondola care sa te scoata pana in Parangul Mic!…se mai putea construii 1 telescaun moderne EX: unul pe Slima si cu teleschiurile deja existente era asigurat transportul pentru toate partiile!
  Totul s-a gandit cu curul,chiar si pentru interesele personale care s-au vazut de la o POSTA!!!!!!!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: