Prima pagină > EXCLUSIV TV > O nouă întâlnire de lucru la Apa Serv Valea Jiului în cadrul proiectului de investiţii derulat pe fonduri europene

O nouă întâlnire de lucru la Apa Serv Valea Jiului în cadrul proiectului de investiţii derulat pe fonduri europene

10408613_716034668478269_655662627637679717_nSăptămâna trecută, la sediul SC Apa Serv Valea Jiului, din Petroşani, a avut loc o nouă întâlnire de lucru între conducerea executivă a operatorului regional de apă din Valea Jiului (Costel Avram – director general, Cristian Ionică – director general adjunct şi Monica Tarcea – director de implementare proiecte europene) şi reprezentanţii firmei de asistenţă tehnică JASPERS, delegaţie compusă din Radu Răutu, Waldemar Jastrzemski şi Ken Valentine, reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi reprezentanţi ai firmei de consultanţă Halcrow.

Potrivit directorului general al Apa Serv, Costel Avram “asistenta tehnica JASPERS reprezintă un parteneriat între Comisia Europeană şi Banca Europeană de Investiţii. Parteneriatul reprezintă un instrument de asistenţă tehnică pentru ţările Uniunii Europene, JASPERS oferind asistenţă în sprijinul proiectelor finanţate cu fonduri UE”. Directorul general al Apa Serv a mai declarat că întîlnirea de săptămâna trecută a avut ca scop o analiză sumară a proiectului aflat în implementare la Apa Serv, în cadrul POR 2007 – 2013 precum şi a stadiului activităţilor pentru proiectul aferent programului european de mediu 2014 – 2020.

Dincolo de aceste aspecte, unul dintre elementele centrale ale discuţiilor a vizat situaţia financiară a operatorului de apă potabilă din Valea Jiului. Consultaţii
JESPERS au subliniat importanţa respectării strategiei de tarifare pentru aprobarea investiţiilor viitoare. În acest sens, Costel Avram apreciază la rândul său că “timp de mai bine de 4 ani Apa Serv a reuşit, din dorinţa de a face şi o politică socială, să blocheze ajustările de preţ pentru serviciile prestate cu rata inflaţiei. Nu putem face însă acest lucru la infinit pentru că riscăm nu doar falimentul firmei ci şi un blocaj financiar total la nivelul Văii Jiului care ar urma să restituie cele 40 de milioane de euro primite până acum de la UE.”

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: