Prima pagină > EXCLUSIV TV > Ori de câte ori au ocazia, vulcănenii trăiesc intens mândria de a fi români

Ori de câte ori au ocazia, vulcănenii trăiesc intens mândria de a fi români

10403240_736540433098296_1878375258150203188_nMândria de a fi român este, pentru comunitatea locală a municipiului Vulcan, mult mai mult decât un slogan, iar acest lucru nu mai necesită demult dovezi suplimentare. Cu toate acestea, periodic, vulcănenii au parte de exprimarea sentimentelor profunde de patriotism ale unor membri de vază ai comunităţii, graţie unui fericit parteneriat pe care Primăria şi Consiliul local Vulcan îl au cu Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din Valea Jiului, cu unităţile de învăţământ din oraş şi cu mulţi alţi exponenţi ai societăţii civile.

Un astfel de eveniment a fost prilejuit şi de lansarea unui volum având ca subiect “Revoluţia Românilor din Transilvania (1848-1849)”. Scos de sub tipar la Editura “Călăuza” sub îngrijirea reputatului cercetător ştiinţific dr. Ioachim Lazăr, volumul cuprinde rapoartele prefecţilor Revoluţiei de la 1848 din Transilvania: Avram Iancu, Ioan Axente Sever şi Simion Balint.

Prezentarea acestui volum de mare însemnătate istorică a avut la Vulcan mai mult decât rezonanţa unei simple lansări de carte. Asta deoarece, alături de cei care şi-au pus amprenta pe editarea acestei importante lucrări – dr. Ioanchim Lazăr, cercetător ştiinţific; scriitoarea Mariana Pîndaru Bârgău, directorul Editurii Călăuza şi col.Dănilă Moldovan, preşedintele Asociaţiei “Casina Română” din Deva şi preşedinte al Filialei judeţene Hunedoara a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere “Sarmizegetusa” – la evenimentul de la Vulcan au participat zeci de personalităţi din Valea Jiului şi chiar din judeţul Gorj, a căror simplă enumerare este peste posibilităţile pe care le permite un articol de ziar.

Evenimentul cultural de la Vulcan, găzduit de eleganta sală a Cinematografului “Luceafărul” a fost dublat de un altul, la fel de emoţionant şi de bine primit de publicul prezent în sală. Este vorba despre o festivitate a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere prin care au fost recompensaţi, într-un simbolic gest de premiere, câţiva dintre camarazii care au făcut şi fac în continuare cinste uniformei militare. Astfel de distrincţii, înmânate de reputaţii ofiţeri col.(r) Dănilă Moldovan şi gen. (r) Ion Bărbulescu au revenit, spre exemplu, colonelului Mihai Coita, căpitanului Ioan Velica, colonelului Constantin Fulga, maiorului Claudiu Moldovan, colonelului Ion Bucălaie, colonelului Emilian Groza şi mulţi alţii.

Asociaţia cadrelor militare rezerviste din judeţul Hunedoara a dorit, cu acelaşi prilej, să-i recompăenseze pe câţiva dintre membri săi care, dincolo de fidelitatea faţă de Armata Română şi faţă de uniforma militară, au demonstrat în viaţa civilă o fidelitate familială exemplară. Astfel, la aniversarea a 35 de ani de căsnicie, au fost recompensaţi cu “Diplome de iubire” familiile Cojocaru, Ile, Velica, Coleş şi Văduva. La aniversarea a 3 decenii de căsnicie au fost premiate familiile ofiţerilor Fulga, Pop-Dănilă şi Alecu, iar la aniversarea a 25 de ani de căsnicie, premiile au fost acordate familiilor ofiţerilor Duşa şi Marc.

O diplomă de excelenţă a fost atribuită, de asemenea, unor personalităţi publice din Valea Jiului care, nefiind militari de carieră, au demonstrat, prin activitatea lor, un devotament aparte faţă de activităţile derulate de asociaţia ofiţerilor rezervişti din Valea Jiului. Aceştia sunt ing. Marius Danci şi ing. Costel Postolache. Pentru activitatea sa culturală de excepţie, un premiu special a fost acordat şi tinerei soliste de muzică populară Andreea Harabagiu, care a şi oferit un concert de excepţie participanţilor la acest eveniment.

“Acţiunile pe care le organizăm împreună cu Asociaţia Cadrelor Militare în municipiul nostru s-au bucurat şi se bucură în continuare de aprecieri din partea vulcănenilor. Pentru mine acest lucru înseamnă foarte mult, pentru că el demonstrează în esenţă că vulcănenii simt şi trăiesc intens mândria de a fi români”, apreciază lt.col.(r) Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Tiberiu VINŢAN

Diploma acordate – 21 noiembrie 2014 – Vulcan
I. DIPLOME ANIVERSARE
80 DE ANI
1.Colonel COITA MIHAIU PAVEL
70 DE ANI
1. Căpitan LUPU ION
65 DE ANI
1.Colonel BUCĂLAE ION
2.Colonel GROZA EMILIAN
3.Colonel TOMESCU PETRE
4. Plt. Adj. pr. ZGĂBAIA ION
60 DE ANI
1.Plt. Adj. DUMACHIN VIOREL
2.Colonel IAKAB ŞTEFAN
3. Colonel PRISECARU CONSTANTIN
4 CăpitanVELICA IOAN
5. Plt. Adj. Pr. TROFIN TOADER
55 DE ANI
1. Comandor BĂBUŞANU ION
2. Colonel FULGA CONSTANTIN
45 DE ANI
1.Maior MOLDOVAN CLAUDIU

II. DIPLOME DE IUBIRE
35 DE ANI DE CASATORIE
1.Lt.Col. COLES EMANOEL
2. Plt. Adj. Pr. CUCU GHEORGHE
3. Lt. Col. CORNEA AUREL
4. Plt. Adj. Pr. COJOCARU MARIN
5.Colonel JUGĂNARU GHEORGHE
6.Colonel IAKAB ŞTAFAN
7.Lt. ILE GHEORGHE
8. Plt. Adj. Pr. MURGILA VASILE
9.Colonel VĂDUVA GRIGORE
10.Căpitan VELICA ION
30 DE ANI DE CASATORIE
1.Lt.Col. ALECU IOSIF
2.Comandor BĂBUŞANU ION
3. Colonel FULGA CONSTANTIN
25 ANI DE CASATORIE
1.Plt. Adj. DUSA SOREL
2. Maior MARC GHEORGHE
3. Maior SUCIU VASILE

III. DIPLOME DE EXCELENTA
1. ILE GHEORGHE – Primar Vulcan
2. TIBERIU IACOB-RIDZI – Primar Petroşani
3. POSTOLACHE COSTEL – Inginer
4. DANCI MARIUS DANIEL – Inginer
5. HARABAGIU ANDREEA – Elevă

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: