Prima pagină > EXCLUSIV TV > Poveste cu final fericit pentru Secţia de Şah a CS Vulcan: „Vreau să fiu mare maestru!”

Poveste cu final fericit pentru Secţia de Şah a CS Vulcan: „Vreau să fiu mare maestru!”

timisoara 1 novPovestea a început miercuri 29 octombrie 2014, la Şcoala Generală ”Teodora Lucaciu” din Vulcan, când 52 de copii din Valea Jiului s-au întrecut la şah în cadrul fazei locale a proiectului educaţional Pierre de Coubertin „Vreau să fiu mare maestru!”. A continuat sâmbătă, 1 noiembrie, la Timişoara cu participarea a 96 de şahişti din localităţile: Dumbrăviţa, Sînandrei, Giroc, Sânnicolau Mare, Dudeștii Noi, Giarmata Vii, Săcălaz, Vulcan, Arad şi Timişoara.

Cei 7 sportivi ai Secţiei de Şah CS Vulcan care au făcut deplasarea la Timişoara au avut o comportare meritorie: Eduard Berechet, Mario Ancuţa şi Cristian Tomescu (locurile 8, 10 și 16 – băieţi 8 ani), Raul Gircsis şi Gabriel Moise (locurile 8 și 14 – băieţi 10 ani) şi Andrei Secrieru (locul 3 – băieţi 12 ani).

Cel mai bun rezultat al delegaţiei vulcănene a fost obţinut de Oana Şchiopu care a câştigat grupa fetelor de 8 ani primind, pe lângă cupă foarte frumoasă, şi calificarea la etapa finală a turneului Pierre de Coubertin, cu toate costurile suportate de Federaţia Română de Şah.

Ultimul episod al acestei aventuri şahiste s-a  desfăşurat la Căciulata, în perioada 9-14 noiembrie 2014 şi a cuprins un stagiu de pregătire (3 ore / zi) cu lectori delegaţi de Federaţia Română de Şah, precum şi un concurs de şah rapid
(9 runde, 30 minute timp de gândire/jucător). Premierea s-a făcut pe fiecare categorie de participanţi (8 ani, 10 ani şi 12 ani) separat, fete – băieţi.

Oana a reuşit să se impună şi de această dată, obţinând locul I – fete 8 ani la faza naţională a proiectului Pierre de Coubertin „Vreau să fiu mare maestru!”, o performanţă deosebită pentru şahul din Valea Jiului.

 Ioan Dorel ŞCHIOPU

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: