Prima pagină > EXCLUSIV TV > Primarul Hunedoarei în căutare de „fraţi chinezi” la Kaihua

Primarul Hunedoarei în căutare de „fraţi chinezi” la Kaihua

10371948_803740523000988_6703486820640491006_nIn perioada 18-21 noiembrie primarul municipiului Hunedoara s-a aflat intr-o vizita in orasul Kaihua, provincia Zhejiang din China pentru semnarea protocolului de infratire dintre Hunedoara si Kaihua. Va prezentam pe scurt cateva amanunte legate cel de-al cincilea oras infratit cu Hunedoara.

Aflat pe coasta de est a Chinei la cca 400 de km de Shanghai, Kaihua administreaza o populatie de aproape 350 000 de locuitori care locuiesc in cele 9 orase si 9 comune din care este formata administratia Kaihua.
Kaihua este conectata la o retea de autostrazi, cea mai cunoscuta dintre ele legand-o de Hangzhou si Shanghai.
95% din suprafata sa este acoperita de paduri. Clima este subtropicala si specifica zonelor muntoase. La mare cinste in zona Kaihua este arta sculpturii in radacini de camfor. Orasul a deschis recent un muzeu al sculpturilor in radacini de camfor si a facut deja diligentele pentru a intra in Cartea Recordurilor cu aceste sculpturi.
Administratia locala, ca si cea centrala, pune foarte mare accent pe invatamant. S-a investit si se investeste foarte mult in invatamant, dar si in dezvoltarea infrastructurii. Recent, la nivel politic, s-a decis ca pana la un anumit nivel al investitiilor, firmele chineze sa poata investi in tari din afara Asiei, fara aprobarea partidului.

Kaihua dispune de un Parc Industrial care se intinde pe 650 de ha, urmand a se extinde pana la 1000 de ha. Primarul municipiului Hunedoara a solicitat autoritatilor chineze sa ia in calcul ofertele administratiei locale Hunedoara care poate oferi facilitati fiscale importante investitorilor straini. S-a stabilit ca in anul 2015 o delegatie din Kaihua sa se deplaseze la Hunedoara, iar relatiile de colaborare sa se extinda si in plan economic.

Reamintim ca pana acum cu sprijinul si pe cheltuiala autoritatilor chineze alte doua delegatii din Hunedoara au participat la diverse manifestari in China. Doi dintre cei 86 de copii care studiaza limba chineza la Hunedoara au participat la Concursul de limba chineza din cadrul Scolii de vara organizate la Beijing in vara acestui an.

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: