Prima pagină > EXCLUSIV TV > De Ziua Naţională a României comunitatea locală din Petroşani şi-a aplaudat campionii

De Ziua Naţională a României comunitatea locală din Petroşani şi-a aplaudat campionii

Întotdeuna românii adevăraţi au înfruntat vitregiile vremii şi ale vremurilor pentru a se bucura împreună de momentele unice ale sărbătorii Zilei Naţionale. La fel s-a întâmplat anul acesta şi la Petroşani, pe 1 Decembrie, unde cei care au dorit să sărbătorească în comunitate, alături de autorităţile locale, Ziua Naţională a României au avut de înfruntat un frig cumplit, un vânt năpraznic şi o ploaie de gheaţă.

Chiar şi aşa, bucuria de a fi împreună într-un moment de o asemenea încărcătură emoţională cum este Ziua Naţională, a fost una la cote maxime. Desigur, au contribuit la acest lucru atât ceremonialul arborării drapelului naţional pe catargul din inima Parcului Central al municipiului Petroşani, rugăciunile calde ale părintelui ortodox Gabriel Bulf, discursul primarului Tiberiu Iacob Ridzi, minispectacolul gimnastelor campioane premiate de autorităţile locale şi ceaiul cald şi fasolea cu cârnaţi oferite cu generozitate tuturor celor prezenţi la aevenimentul de la Petroşani.

Pentru acest an, elementul de inedit al festivităţii dedicate Zilei Naţionale a fost dat de premierea elevilor de la Clubul copiilor şi elevilor Petroşani, pentru rezultatele obţinute la concursurile naţionale de gimnastică aerobică. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a ţinut să le felicite personal pe micuţele campioane din echipa de succes a antrenată de prof. Adriana Popa, pentru succesele lor din anul 2014. Au fost premiate şi aplaudate la scenă deschisă campionele: Bianca Frunză, Antonia Imling, Andreea Prodan, Cristiana Marin, Diana Romina Cichi, Denisa Frunză, Andra Postelnicu, Adelina Ene Filip, Delia Mălinaş, Gabriela Răduţ, Adriana Vasilescu, Alexandra Crişan, Alexandra Burjan, Maia Cojocaru, Raisa Ungureanu, Vanessa Poroşnicu.

Ca de fiecare dată la astfel de evenimente, discursul primarului municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi a fost unul deosebit de emoţionant. “Ce înseamnă de fapt, să fii român ? Înseamnă să-ţi respecţi părinţii şi să-ţi iubeşti copiii. Înseamnă să fii demn, cinstit şi să-ţi faci cu răspundere datoria şi înseamnă să te bucuri de cei care-ţi sunt alături în comunitatea din care faci parte. Am convingerea că noi, la Petroşani, am reuşit să împărtăşim împreună aceste sentimente. Astăzi, sunt alături de dumneavoastră, cetăţenii municipiului nostru şi vă invit să trăim împreună mândria de a fi români, bucurându-ne de succesul pe care aceşti copii minunaţi ai noştri l-au obţinut la concursurile naţionale de gimnastică aerobică. Suntem un popor cu o istorie remarcabilă, cu o voinţă excepţională şi cu modele de mare valoare. Pornind de aici, trebuie să ne reafirmăm calitatea de români şi apartenenţa la acest glorios popor, în orice moment şi oriunde ne-am afla. La mulţi ani, români ! La mulţi ani, Petroşani ! La mulţi ani, România !”, a spus, în discursul său, primarul Petroşaniului.

La sărbătoarea Zilei Naţionale de la Petroşani, cetăţenii care au dorit să participe la ceremonii au primit din partea administraţiei locale steguleţe şi eşarfe tricolore. În plus, pentru cei care au dorit să petreacă în cel mai pur stil românesc, au fost puse la dispoziţie, în mod gratuit, câteva mii de porţii de fasole cu ciolan şi a fost pus în scenă un scurt recital folcloric al unor tineri artişti din Valea Jiului.
Tiberiu VINŢAN

Mesajul primarului Tiberiu Iacob Ridzi adresat cetăţenilor municipiului Petroşani cu ocazia Zilei Naţionale a României

1 Decembrie 1918 a fost ziua de suflet a tuturor românilor. Este ziua în care, prin Unire, românii au învins. S-a demonstrat atunci, în 1918, că românii nu sunt victime ale istoriei, ci făuritori ai acesteia.

De Ziua Naţională a României trebuie să cinstim faptele înaintaşilor noştri, dar este şi ziua în care înţelegem mai mult ca oricând că o naţiune puternică se bazează pe oameni de valoare şi pe comunităţi puternice.

Cu acest prilej doresc să le mulţumesc, în primul rând, tuturor celor care s-au implicat în dezvoltarea Petroşaniului şi care au adus cinste comunităţii noastre. Dorindu-vă sănătate, bucurii şi numai bine vă adresz, stimaţi concitadini, în numele meu, al Primăriei şi Consiliului local al municipiului Petroşani, un sincer LA MULTI ANI !

Tiberiu Iacob-Ridzi
Primarul municipiului Petroşani

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: