Prima pagină > EXCLUSIV TV > Municipalitatea din Petroşani a mai făcut un pas important pentru turismul din Parâng. Noul telescaun TS3 a fost oficial pus în funcţiune de primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Municipalitatea din Petroşani a mai făcut un pas important pentru turismul din Parâng. Noul telescaun TS3 a fost oficial pus în funcţiune de primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

A fost o vreme capricioasă în Parâng de Sfântul Andrei, momentul ales de primarul Petroşaniului pentru a inaugura cea mai nouă investiţie a municipalităţii în domeniul turismului: telescaunul TS 3. Unii spun că vremea a fost în ton cu întregul curs al acestui proiect ambiţios al primarului Tiberiu Iacob Ridzi, când apreciat, când contestat. Alţii spun că, dimpotrivă, vremea ploioasă de la inaugurarea telescaunului nu arată altceva decât a semn de belşug, prevestind nu doar succesul acestei investiţii pentru care administraţia de la Petroşani a făcut eforturi deosebite pentru a o finaliza, ci şi succesul întregului proiect privind “Dezvoltarea domeniului schiabil în masivul Parâng”.

Cert este că punerea în funcţiune a acestui telescaun este un obiectiv mult aşteptat de turiştii care aleg Parângul ca destinaţie şi pârtiile de aici pentru plăcerea schiatului. Nu întâmplător, pentru a marca evenimentul punerii în folosinţă a acestei instalaţii, primarul Tiberiu Iacob Ridzi şi-a dorit ca alături de el, la tăierea panglicii, să fie însoţit de un venerabil reprezentant al momârlanilor, de un copil remarcabil şi de un sportiv de excepţie. Momentului festiv din Parâng i s-a alăturat, laolaltă cu sutele de cetăţeni care au înfruntat vremea neprielnică pentru a se bucura de un nou succes al administraţiei locale de la Petroşani, şi deputatul Monica Iacob Ridzi, un susţinător demonstrat al proiectului de dezvoltare a turismului în Valea Jiului. “Finalizarea acestui telescaun s-a făcut dintr-un împrumut. Trebuie să reamintim că acest proiect a fost finanţat la început de către Guvernul României şi este un proiect care ar trebui finalizat cu bani de la Guvernul României pentru că acest telescaun a fost început cu bani de la Guvern şi, din păcate, nu a continuat finanţarea acestui proiect. Dacă Primăria din Petroşani nu se mobiliza pentru a duce la bun sfârşit acest proiect, atunci banii deja investiţi erau risipiţi. De aceea era obligatorie finalizarea telescaunului pentru a nu se distruge ceea ce deja fusese realizat, prin urmare decizia de consiliului local de a finaliza această investiţie care este un pas înainte spre finalizarea întregului proiect care este cel mai mare din sud-estul Europei, este una corectă”, a spus Monica Iacob Ridzi.

Deputatul mai spune că va susţine în continuare nevoia alimentării acestui proiect cu bani de la bugetul de stat, situaţie în care domeniul schiabil ar putea fi complet realizat în cel mult 3 ani.

La rândul său, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, a ţinut să explice eforturile care au fost făcute, în comun, de autorităţile de la Petroşani şi de firma Kranz Eurocenter, care execută lucrările proiectului turistic de la Petroşani, exprimând totodată mulţumiri tuturor celor care s-au raliat prin atitudine şi suport, acestui proiect. “Astăzi mai facem un pas important în derularea acestui proiect despre care eu cred că va influenţa în bine viitorul Petroşaniului şi al oamenilor de aici. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au crezut şi cred că turismul poate reprezenta o alternativă serioasă pentru viitorul acestei zone, să le mulţumesc celor care s-au dovedit a fi alături de noi în susţinerea acestui proiect. Vor urma, cu ajutorul Guvernului României, şi construcţia celorlalte instalaţii, a pârtiilor, a bazinului de apă pentru zăpadă artificială. Mai devreme sau mai târziu, dar în mod absolut cert, domeniul schiabil Parâng va deveni o realitate”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Noua instalaţie de transport pe cablu va avea o capacitate de transport de  1200 de turişti pe oră, față de 200 de persoane, cât poate transporta instalaţia veche, ce va funcţiona în paralel cu noul TS3. Lungimea traseului este de 2200 de metri, cu plecare din imediata vecinătate a Cabanei Rusu, iar turiştii pot ajunge la munte în doar şapte minute, faţă de o jumătate de oră cât face telescaunul vechi. Scaunele sunt prevăzute cu patru locuri, iar preţul unei călătorii dus-întors a fost stabilit de Consiliul Local Petroşani la 15 lei.
La evenimen t au fost prezenţi şi reprezentanţii constructorului şi partenerii acestora de la concerul austriac Doppelmayer care au apreciat că Parângul poate deveni o atracţie inclusiv pentru turiştii occidentali.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: