Prima pagină > EXCLUSIV TV > Mircea Moloţ şi Tiberiu Balint au fost ridicaţi azi de DNA

Mircea Moloţ şi Tiberiu Balint au fost ridicaţi azi de DNA

imageResizePreședintele Consiliului Județean Hunedoara, liberalul Mircea Moloț, a fost adus miercuri, în jurul orelor 11,30, la sediul DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia, cu o dubă a Jandarmeriei, pentru audieri. Procurorii DNA din Alba audiază miercuri mai multe persoane în dosarul în care au fost efectuate în urmă cu o lună percheziții la Consiliul Județean Hunedoara.

Vicepreședintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint și ginerele președintelui CJ Hunedoara, precum și administratorul unei firme din Hunedoara au fost aduși miercuri pentru audieri la sediul DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia, potrivit unor surse judiciare.
Procurorii DNA din Alba audiază miercuri mai multe persoane în dosarul în care au fost efectuate în urmă cu o lună percheziții la Consiliul Județean Hunedoara.
Pe 7 noiembrie, procurorii DNA au descins la Consiliul Județean Hunedoara, dar și la domiciliul lui Moloț, într-un caz de corupție.
Procurorii DNA Alba au extins urmărirea penală pe numele președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Moloț, pentru săvârșirea unor fapte de corupție în legătură cu acordarea unor contracte din bani publici. Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că Mircea Moloț este urmărit penal pentru trafic de influență în formă continuată, luare de mită, infracțiunea de fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; spălare de bani în forma instigării, deținerea fără drept a unui document ce conține informații secrete de stat.
Dosarul îl vizează și pe vicepreședintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, care are calitatea de suspect, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani în forma instigării.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că Mircea Moloț este urmărit penal pentru trafic de influență în formă continuată, luare de mită, infracțiunea de fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; spălare de bani în forma instigării, deținerea fără drept a unui document ce conține informații secrete de stat.

Dosarul îl vizează și pe vicepreședintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, care are calitatea de suspect, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani în forma instigării.

Ce acuzaţii i se aduc preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara ?

Potrivit surselor citate, la sfârșitul anului 2011, în calitate de președinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloț și-a traficat influența reală pe care o avea asupra lui Victor Arion — director general al SC Apaprod SA Deva, societate al cărui acționar majoritar este CJ Hunedoara (76,72%) alături de consiliile locale din județ, în scopul avantajării SC Viva Construct SRL Deva, în cadrul procedurii de atribuire a contractului „Măsuri temporare pentru tratarea apei uzate în Deva și Hunedoara prin aerarea artificială a apei uzate deversate în râurile Mureș și Cerna prin canalele deversate de la stațiile de epurare a apei uzate” și a permis demararea lucrărilor înaintea finalizării procedurii de achiziție.

În schimbul sprijinului oferit, Victor Axinte, administrator și acționar al SC Viva Construct SRL, a cedat execuția unei părți din lucrările pe acest contract către SC Vivanty Industries SRL Șoimuș, societate controlată direct în calitate de asociat și administrator de către Roberto Patrik Venter — ginerele lui Moloț.

De asemenea, Mircea Moloț și-a traficat influența reală pe care o avea asupra lui Victor Arion, pentru ca, în schimbul unui alt contract, societatea acestuia să asfalteze o stradă din satul Mărtinești, unde Moloț deține un imobil.

Sursele judiciare au mai declarat că în perioada 2010-2014 Mircea Moloț a creat și pus în funcțiune un circuit financiar prin care fondurile publice legal aprobate pe proiecte au ajuns în conturile unor societăți care nu îndeplineau criteriile de calificare privind capacitatea tehnică și/sau profesională, economico-financiară, precum și experiența similară, dar erau controlate de către persoane din cercul său relațional, respectiv ginerele Roberto Venter și alte persoane interpuse devenite formal reprezentanți ai acestor societăți.

De asemenea, la data de 19 octombrie 2014, Mircea Moloț s-a folosit de autoritatea sa de președinte al CJ Hunedoara și de funcția de conducere într-un partid pentru direcționarea unor fonduri guvernamentale către bugetul comunei Turdaș, județul Hunedoara, în tranșe, contrar dispozițiilor legale, suma finală fiind condiționată de modul în care alegătorii din comuna respectivă își vor exprima opțiunea de vot.

La perchezițiile din 7 noiembrie, procurorii DNA au găsit în biroul lui Mircea Moloț din cadrul CJ Hunedoara un document clasificat secret de stat nivel „secret”, document interzis la deținere de către persoane neautorizate.
AGERPRES

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: