Prima pagină > EXCLUSIV TV > Mariana Ionescu Căpitănescu – 25 de ani de cântec

Mariana Ionescu Căpitănescu – 25 de ani de cântec

capitanescuLa data de 18 noiembrie 2014 în municipiul Craiova, Teatrul Naţional Marin Sorescu a organizat un eveniment de excepţie. Îndrăgita artistă de muzică populară Mariana Ionescu Căpitănescu a aniversat 25 ani de activitate. Cu o sală plină până la refuz, cu invitaţi de marcă ai cântecului popular românesc, printre care: Ionuţ Dolănescu, Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu, Ionuţ Fulea, Niculina Stoican, Steliana Sima, Maria Loga, Victoriţa Lăcătuşu şi sora artistei, tot interpreta de muzică populară Marcela Fota, cu toţii, au încântat sala cu melodii care au făcut ca spectatorii să aprecieze evoluţia lor. Interpreta Mariana Ionescu Căpitănescu este originară din com. Dănciulești, judeţul Gorj, la confluenţa a 3 judeţe, Gorj, Dolj şi Vâlcea. Solistă a îndrăgit cântecul popular încă din copilărie, dar activitatea artistică profesională a început-o la vârstă de 19 ani când s-a angajat la ansamblul „Vâlceancă” din Râmnicu Vâlcea.

În anul 1991, la vârstă de 22 de ani, Mariana Ionescu Căpitănescu obţine cele mai importante premii din carieră artistică: premiul I la festivalul naţional „Maria Tănase” de la Craiova, respectiv Marele Premiu la concursul „Topul tinerilor interpreţi”, organizat de Radiodifuziunea Română.
Aceste premii i-au adus consacrarea artistică, urmând apoi o serie de înregistrări la radio şi filmări la televiziune.
Mariana Ionescu Căpitănescu este angajată a Ansamblului Profesionist „Maria Tănase” din Craiova, alături de mari nume ale cântecului popular oltenesc: Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Petrică Mițu Stoian, Filuța Bogdan, Marius Măgureanu, Manuela Motocu, Marcu Nicolici, Lavinia Birsoghe, Liliana Popa.

Valentin Popescu_MICFiecare om are nevoie de un model de urmat. Pentru Mariana Ionescu Căpitănescu acesta a avut un singur nume: Maria Ciobanu. Artista recunoaşte că nu s-ar fi apucat de cântat dacă nu ar fi auzit-o şi îndrăgit-o pe „Ciocârlia”. În cadrul spectacolului, distinsei artiste i-au fost decernate mai multe diplome de excelenţă pentru activitatea depusă de-a lungul celor 25 ani de cântac şi enumerăm TVR, Teatrul Marin Sorescu, Primăria Craiova, Ansamblul Doina Gorjului, şi diplomă acordată de Patronatul Presei din România prin preşedintele Popescu Valentin, prezent la eveniment. Gazda spectacolului a fost Iuliana Tudor şi a fost transmis în direct de TVR Craiova pe parcursul a 4 ore. Dorim artistei mulţi ani de carieră în continuare şi să ne încânte tot timpul prin muzică ei.

Ioana Popescu

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: