Prima pagină > EXCLUSIV TV > Sfânta Varvara – Ocrotitoarea spirituală a Petroşaniului

Sfânta Varvara – Ocrotitoarea spirituală a Petroşaniului

Prin hotărârea Consiliului Local al municipiului Petroșani, Sfânta Varvara a fost declarată Ocrotitoarea Spirituală a Petroșaniului.

Pentru a puncta acest moment deosebit din viața comunității, ieri a avut loc la sala de marmură a Primărie un concurs cu elevii de la școlile din municipiu, inspirat de viața mnuceniței. La concurs au participat elevi ai unor şcoli generale din Petroşani, care au demonstrat serioase cunoştinţe de cultură generală legate de Sfânta Varvara. „Mulțumesc bunilor părinți Mihai Munteanu și Jeno Szasz care au reușit prin acest inedit concurs să apropie copiii și mai mult de învățătura creștină, pentru colaborarea minunată și pentru implicarea lor deosebită în viața spirituală a comunității noastre”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi pe marginea acestui eveniment. concerssfvarvara5

Astăzi, de Sf. Varvara,primarul Tiberiu iacob Ridzi, precum şi alţi reprezentanţi ai administraţiei locale din Petroşani au fost prezenţi alături de înalte feţe bisericeşti şi de un număr mare de cetăţeni la slujbele religioase care au avut loc la biserica Ortodoxă Sfânta Varvara din cartierul Aeroport, respectiv la biserica calotică Sf. Varvara din centrul municipiului Petroşani.

La Biserica Sfânta Varvara, ctitorită în Petroşani de minerii Văii Jiului în urmă cu două decenii, a avut loc o slujbă religioasă impresionantă la care au participat înalte feţe bisericeşti. P.S. Gurie şi P.S. Andrei Făgărăşanul au oficiat slujba religioasă alături de toţi preoţii ortodocşi din Petroşani. “Ne bucurăm de această sărbătoare în zona aceasta binecuvântată de Dumnezeu, în Petroşani şi în toată Valea Jiului. Este o sărbătoare la care sunt invitaţi toţi locuitorii din această Vale şi în mod special cei care lucreaztă în mină, cei care intră în adâncul pământului să scoată de acolo aurul negru atât de necesar pentru economia noastră. Dumnezeu să binecuvânteze ţinuturile acestea, harul Domnului nostrum Isus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatăl şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu toţi, Amin”, a declarat PS Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei.

“Noi avem un rol mai mult administrativ, astăzi este SfântaVarvara, ocrotitoarea minerilor şi a municipiului Petroşani. Este un lucru extraordinary faptul că au fost prezenţi astăzi episcopul Gurie şi episcopul Andrei, un lucru extraordinar că se împlinesc 20 de ani de când la această biserică s-a pus piatra de temelie şi foarte multă lume a ajutat ca această biserică să arate aşa cum este”, a declarat la râîndul său Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Tiberiu VINŢAN

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: