Prima pagină > EXCLUSIV TV > Strategia energetică a României intră vineri în dezbatere publică

Strategia energetică a României intră vineri în dezbatere publică

imageResize (1)Strategia energetică a României a fost finalizată şi va fi transmisă tuturor președinților de partid, urmând ca vineri 5 decembrie, documentul să fie lansat în dezbatere publică, a anunțat joi ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Am aici cu mine Strategia Energetică a României, partea I și partea II, așa cum am promis și pe care mâine (vineri — n.r.) o vom lansa în dezbatere publică. În această seară (joi — n.r.) voi transmite acest document președinților tuturor partidelor pentru că rămân consecvent obiectivului pe care l-am anunțat încă de la învestitura mea, de a încerca să revizuiesc strategia energetică printr-un consens politic cât mai larg.

Documentul elaborat fără costuri, fără consultanți externi, elaborat cu resurse umane proprii din departament, în principal, prezintă o radiografie a stării sistemului energetic românesc, prezintă o radiografie a angajamentelor asumate de România ca stat membru al Uniunii Europene, prin acorduri internaționale”, a spus Răzvan Nicolescu.

Ministrul a afirmat că va fi lansat un set de întrebări și că așteaptă participanți, de la toate partidele politice, să lucreze la etapa finală a proiectului, etapa în care vor fi prezentate scenariile de dezvoltare și politicile pe care România urmează să le implementeze în următorii 20 de ani.

Răzvan Nicolescu a precizat că documentul va fi disponibil, pentru comentarii, vineri, pe site-ul Departamentului și că așteaptă sugestiile, criticile și recomandările tuturor părților interesate.

La începutul lunii noiembrie a acestui an, ministrul delegat pentru Energie arăta că obiectivul principal din strategie vizează asigurarea securității energetice a României.

„România are șansa ca, în 2020, să fie a doua țară, după Danemarca, ce va produce mai multe resurse de energie primară decât vă consuma. Acest lucru îi va conferi țării noastre un rol strategic regional”, a afirmat ministrul la vremea respectivă.

Potrivit acestuia, al doilea obiectiv important al strategiei este asigurarea unor prețuri competitive la energie iar al treilea este cel legat de protecția mediului.

AGERPRES

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: