Prima pagină > EXCLUSIV TV > De “Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi” la Petroşani s-a demonstrat că orice impediment poate fi înfrânt prin atitudine

De “Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi” la Petroşani s-a demonstrat că orice impediment poate fi înfrânt prin atitudine

diz9Atunci când ai voinţă, încredere în sine şi atitudine, nu există nici un impediment şi nici o o barieră care să stea în calea succesului tău personal. Cuvintele de mai sus nu sunt un “motto” pentru vreun “oracol” de liceean, ci reprezintă concluzia unui eveniment de excepţie, care a avut loc pe 3 decembrie la Petroşani, zi care marchează la nivel internaţional “Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi”.

La Petroşani, de câţiva ani buni, avem ocazia să cunoaştem şi să admirăm exemplul de viaţă al unor copii şi tineri pentru care dizabilităţile fizice nu au constituit o frână. Exemplul de succes prezentat, în acest sens, la serbarea din acest an a persoanelor cu dizabilităţi de la Petroşani, a fost cel al domnişoarei Anca Hoară, economist în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială de la Primăria Petroşani. “Am înţeles că o persoană cu dizabilităţi nu înseamnă să renunţe la visele sale şi trebuie să facă totul cu ambiţie pentru a reuşi. Poate mulţi dintre dumneavoastră ştiţi, eu azi lucrez în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială din Petroşani şi aş vrea să-i mulţumesc domnului primar şi doamnei directoare Cristina Mraz, care mi-au oferit posibilitatea încadrării ca economist, arătând astfel ceea ce pot. Vreau să le mulţumesc colegelor mele din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, care m-au primit frumos şi care m-au adoptat, dar şi părinţilor mei care au fost şi sunt mereu alături de mine. Ceea ce vreau să reţineţi este că dacă vreţi să reuşiţi – şi sunt convinsă că fiecare dintre aceşti copii de-aici are această dorinţă – cuvintele “nu pot” trebuie eliminate din vocabular ! În viaţă orice om are dificultăţi, dar ţine de el şi de cei din jurul său pentru ca acesta să reuşească”, a spus Anca Hoară, într-un discurs impecabil, care a smuls ropotele de aplauze ale publicului.

Peste 150 de copii cu dizabilităţi din Petroşani au demonstrat, prin muzică, dans şi prin felul lor de a fi că orice dizabilitate poate fi învinsă şi că orice om are un rol bine definit în comunitatea din care face parte: „Vreau să transmit copiilor cu dizabilităţi şi părinţilor lor faptul că ei sunt copiii noştri speciali, copii care au nevoie de mult mai multă grijă decât toţi ceilalţi. De la an la an, văd că această acţiune este organizată tot mai bine, dar asta se întâmplă şi din cauză că şi copii fac progrese extraordinare. Majoritatea dintre ei încep să ştie tot mai multe poezii, cântece, se integrează în comunitate din ce în ce mai vizibil. Este meritul, în primul rând, al celor care au grijă şi se ocupă de ei. Noi trebuie să fim conştienţi cu toţii, că ei, toţi, sunt ai noştri şi trebuie să avem mereu grijă de ei”, a declarat la rînduzl său, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, prezent la acest eveniment.

Luminiţa ANDRONACHE-VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: