Prima pagină > EXCLUSIV TV > “Fabrica lui Moş Crăciun” şi-a deschis porţile la Petroşani pentru copiii nevoiaşi ai oraşului

“Fabrica lui Moş Crăciun” şi-a deschis porţile la Petroşani pentru copiii nevoiaşi ai oraşului

10354660_710816745682040_3382233005119784_nZiua Internaţională a Voluntariatului, marcată în fiecare an în 5 decembrie, a găsit comunitatea Petroşaniului unită în jurul unui proiect sensibil, menit să aducă un crâmpei de bucurie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, tuturor copiilor din acest oraş.

Reprezentanţii societăţii civile din acest oraş, reuniţi în cadrul Asociaţiei “Casa Pro Urbis” au luat decizia de a derula şi în acest an proiectul intitulat “Fabrica lui Moş Crăciun”, devenit deja o frumoasă tradiţie în comunitatea locală a Petroşaniului. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Casa Pro Urbis, Eduard Wersanski, în esenţă, acest proiect este cât se poate de simplu dar, în acelaşi timp, unul marcat de sentimentul solidarităţii. “Practic noi, cei de la Pro Urbis, am amplasat un cort în faţa Primăriei municipiului Petroşani, unde vom primi în zilele următoare, donaţiile cetăţenilor care pot fi sub formă de bani, alimente neperisabile, haine pentru copii, jucării, rechizite şcolare etc. Cu aceste donaţii vom face pachete, cât mai multe pachete, pe care le vom împărţi, în preajma Crăciunului, copiilor nevoiaşi din oraşul nostru”, spune Eduard Wersanski.

Campania de donaţii se va derula până la finalul acestei săptămâni, mai exact până pe data de 12 decembrie la cortul Moşului Crăciun, care este deschis zilnic între orele 9,00 şi 15,00. Zi de zi, la cort se vor afla tineri voluntari ai unităţilor de învăţământ care au subscris acestui proiect, reespectiv de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Colegiul Economic “Hermes”, Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida”, Colegiul Naţional “Carmen Sylva”, Şcoala Gimnazială “IG Duca”, Şcoala generală nr. 7 şi Grădiniţa PP3. Aceştia vor fi, în cursul acestei săptămâni, ajutoarele Moşului care se vor ocupa cu colectarea donaţiilor de la cetăţeni, dar care, în acelaşi timp, vor oferi scurte recitaluri de colinde trecătorilor. Donaţii pot face însă şi cei care ajung după ora 15,00, aceştia putând lăsa pachetele la personalul de la poarta Primăriei municipiului Petroşani.

“Fabrica lui Moş Crăciun“ şi-a deschis oficial porţile chiar în ajun de Moş Nicolae, la eveniment fiind prezent şi primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, un promotor al voluntariatului şi un susţinător al activităţilor Asociaţiei “Casa Pro Urbis”. Acesta s-a arătat deosebit de încântat de perseverenţa societăţii civile locale şi în derularea acestui frumos proiect de solidaritate. “Acest proiect este unul care a demonstrat şi în anii precedenţi un remarcabil spirit de solidaritate al comunităţii locale din municipiul Petroşani. Faptul că cei de la Asociaţia Casa Pro Urbis au luat decis de a-l continua şi în acest an este absolut remarcabil şi am convingerea că el va contribui la o consolidare a spiritului civic şi umanitar, dar sunt la fel de convins că proiectul “Fabrica lui Moş Crăciun” va aduce bucurie şi copiilor nevoiaşi din oraşul nostru, motiv pentru care vreau să le mulţumesc iniţiatorilor acestui proiect şi tuturor celor care dau din puţinul lor puţin, pentru a aduce un crămpei de bucurie şi celor nevoiaşi”, a arătat în discursul rostit la deschiderea Fabricii lui Moş Crăciun, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Primele daruri pentru copiii vulnerabili social au venit deja, chiar la momentul de deschidere, de la o clasă de copii ai unei şcoli din Petroşani. Dacă doriţi să vă număraţi printre cei care pot aduce un necesar zâmbet de Crăciun pe un chip de copil, Fabrica lui Moş Crăciun vă aşteaptă să-i călcaţi pragul cu darul dumneavoastră.

Luminiţa ANDRONACHE-VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: