Prima pagină > EXCLUSIV TV > Ion D. Sîrbu s-a întors la mina Petrila, sub spiritul unei întâlniri culturale de excepţie propusă de Asociaţia Rosa Multiflora

Ion D. Sîrbu s-a întors la mina Petrila, sub spiritul unei întâlniri culturale de excepţie propusă de Asociaţia Rosa Multiflora

10422393_611775112279101_8245557035823282848_nNu ştiu ce sentimente l-ar fi încercat pe Ion D. Sârbu dacă ar fi putut fi prezent, sâmbătă, 6 decembrie în fosta sală de pompe 2 (devenită între timp Centrul Cultural POMPAdou) a aproape fostei mine de la Petrila, acolo unde un grup de discopoli ai celui mai cunsocut dintre scriitorii Văii Jiului au desăvârşit un nou capitol din istoria culturii contemporane, lansând oficial pe piaţă “Caietele Colocviului naţional Ion D.Sîrbu”.

Evenimentul, generat de aceaşi dorinţă a preşedintelui Asociaţiei “Rosa Multiflora”, Costel Avram, de a aduce la lumină personalitatea ilustrului petrilean care a fost Ion D. Sîrbu, constituie un fericit epilog al colocviului organizat în vara acestui an, pentru a marca 95 de ani de la naşterea, respectiv 25 de ani de la trecerea în nefiinţă a scriitorului care a înscris viaţa petrilenilor, viaţa minerilor Văii Jiului, la loc de cinste în istoria literaturii române.

Şi de această dată, în ineditul spaţiu cultural construit de Ion Barbu în fosta sală de pompe a minei Petrila, s-au adunat pentru a cinsti evenimentul cultural de excepţie, o seamă de oameni “cu… carte la cap”, de la scriitori renumiţi ai ţării (Florin Iaru sau Ioan Lascu) ori ai Văii (Marian Boboc sau Ion Hirghiduş) şi până la respectaţi oameni iubitori de cultură de la Petrila şi de pe întreg cuprinsul Văii Jiului.
“Nimeni n-a regretat întâlnirea de la acest eveniment, pentru că dialogul cultural a fost unul de cea mai înaltă calitate şi, în plus, toată lumea a avut parte şi de carte, mai exact de cartea pe care Asociaţia Rosa Multiflora a sponsorizat-o. Cartea reuneşte toate lucrările prezentate de oamenii de cultură care au participat la colocviul organizat în vara acestui an, tot la Petrila, pentru a rememora viaţa scriitorului Ion D. Sîrbu”, a declarat Costel Avram, organizatorul acestui eveniment.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: