Prima pagină > EXCLUSIV TV > Conducerea Apa Serv aşteaptă decizia primarilor în chestiunea ajustării tarifelor de operare

Conducerea Apa Serv aşteaptă decizia primarilor în chestiunea ajustării tarifelor de operare

1509118_703198449776286_8216738590090544085_nLa sediul Apa Serv Valea Jiului a avut loc astăzi o întâlnire de lucru între conducerea executivă a operatorului local de apă și canalizare din Valea Jiului, membrii Consiliului de Administrație al societății și reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI Apa Valea Jiului.

Din păcate, deși principala temă de discuție a acestei întâlniri viza adoptarea unor soluții privind situația creată de nerespectarea programului tarifar din contractul de finanțare al proiectulu privind „Extinderea și modrnizarea rețelelor de apă și canalizare„ din Valea Jiului – Etapa I, niciunul dintre primarii Văii Jiului nu a fost prezent la această ședință.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram spune că decizia pe care primarii trebuie să o adopte față de situația creată este una extrem de importantă pentru Valea Jiului. ”Am informat reprezentanții autorităților publice locale despre atenționarea pe care ne-au făcut-o finanțatorii proiectelor europene privind nerespectarea, în ultimii 4 ani, a Planului de tarifare a serviciilor Apa Serv asumat prin cotract și acum trebuie să dăm explicațiile necesare. Așa cum am spus în repetate rânduri, acest Plan tarifar prevedea o ajustare anuală a tarifului de operare pentru serviciile Apa Serv, în fiecare an, cu rata inflației. Acest lucru nu s-a făcut și acum ne aflăm în fața situației în care, avem de ales între aplicarea retroactivă a ajustărilor cu inflația pentru ultimii 4 ani sau rambursarea integrală de către Primării și Consiliul județean a celor 40 de milioane de euro pe care i-am primit până acum. În plus, există și riscul ca etapa a II-a a acestui proiect să nu mai primească finanțarea. O astfel de decizie este evident că trebuie asumată de primarii Văii Jiului ”, a declarat Costel Avram.

Directorul Apa Serv spune că, în vederea discutării acestei probleme și adoptării unei decizii, a convocat o nouă întâlnire, programată pentru finalul acestei săptămâni, când Costel Avram speră că primarii Văii Jiului vor răspunde cu responsabilitate invitației, astfel încât situația să fie discutată și decizia care va fi luată să fie una unanimă.

Tiberiu VINȚAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: