Prima pagină > EXCLUSIV TV > Administraţia locală de la Petroşani a decis să extindă aplicabilitatea bonificaţiei de 10% la plata taxelor locale şi pentru agenţii economici

Administraţia locală de la Petroşani a decis să extindă aplicabilitatea bonificaţiei de 10% la plata taxelor locale şi pentru agenţii economici

tirPrimarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, a decis să acorde, anul viitor, o bonificaţie pentru agenţii economici serioşi, în ceea ce priveşte plata taxelor şi a impozitelor locale. Astfel, firmele cu sediul în Petroşani care îşi vor achita dările către bugetul local (taxe pe clădiri, terenuri etc.) până la data de 31 martie 2015 vor beneficia de o reducere de 10%, aşa cum se aplică deja în cazul persoanelor fizice.
 
“De anul viitor toţi agenţii economici vor beneficia de bonificaţia de 10% reducere la impozit pe clădiri şi terenuri, dacă vor plăti până la 31 martie. Aşa cum au şi persoanele fizice am considerat că este o măsură pe care trebuie să o luăm pentru a încuraja mediul de afaceri. Pe de altă parte ne-am gândit şi la alte surse de venituri pentru bugetul local. Există câteva idei în lucru însă suntem oarecum obligaţi de lege să nu luăm aceste măsuri şi atunci am decis să adoptăm deocamdată această măsură care pentru bugetul local este una bună având în vedere că astfel vom avea încasări mai mari din martie. În acelaşi timp cred că este o măsură foarte bună şi pentru agenţii economici din Petroşani, pentru că vor scădea cheltuielile cu taxele locale pe clădiri şi terenuri, prin aplicarea aceastei reduceri de 10%. După cum se ştie, persoanele fizice deja au această facilitate de reducere a impozitelor cu 10%, dacă plătesc până la 31 martie”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Măsura vine în urma unei analize a situaţiei colectărilor din acest an, care arată că gradul de încasare a taxelor şi impozitelor locale este unul nesatisfăcător, mai ales în ceea ce priveşte situaţia la persoanele juridice. “La persoanele juridice avem anul acesta un grad de încasare mic, de numai 58%, iar la persoanele fizice procentul nu este nici el la nivelul anilor precedenţi, situându-se undeva sub 70%. Am căutat să găsim o soluţie pentru a creşte gradul de încasare atât de la populaţie cât şi de la persoanele juridice. Sunt foarte multe persoane juridice care intră în faliment şi în dizolvare şi sumele datorate de acestea nu se mai pot încasa”, a declarat şeful Serviciului Impozite şi Taxe din Primăria Petroşani, Ioana Mărgulescu.
 
Aceasta a mai precizat că atât persoanele fizice cât şi cele juridice care nu şi-au achitat taxele şi impozitele locale vor fi penalizate conform legii.

Lucian ISPAS

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: