Prima pagină > EXCLUSIV TV > Liberalii hunedoreni se regrupează şi dau gir unei noi generaţii de politicieni

Liberalii hunedoreni se regrupează şi dau gir unei noi generaţii de politicieni

bogdan tampauLa scurt timp după instituirea măsurii de arest la domiciliu aplicată de judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia pentru persoanele suspectate de procurorii DNA de fapte de corupţie în dosarul lui Mircea Ioan Moloţ, instituţia Prefectului judeţului Hunedoara a dispus suspendarea acestuia din funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean Hunedoara.

Potrivit prevederilor legale, până la soluţionarea cauzei penale a preşedintelui CJ Hunedoara, atribuţiile acestuia trebuie preluate de primul vicepreşedinte din structura organizatorică a instituţiei. La Consiliul judeţean Hunedoara, acesta ar fi tebuit să fie Tiberiu Balint, însă acesta a demisionat din forul legislativ hunedorean la finele săptămânii trecute şi, în plus, Prefectura a dispus şi suspendarea din funcţie, având în vedere că şi asupra sa a fost instituită procedura arestului la domiciliu. În aceste condiţii, până la alegerea unui nou vicepreşedinte, Consiliul judeţean Hunedoara este condus de către al doilea vicepreşedinte, respectiv Dorin Gligor.

În faţa situaţiei create, forul judeţean de conducere al PNL s-a reunit la mijlocul săptămânii trecute, pentru a căuta soluţii de rezolvare a problemelor apărute în partid. Asta cu atât mai mult cu cât preşedintele organizaţiei judeţene, Mircea Moloţ a decis că, pe perioada în care este anchetat, trebuie să se autosuspende din funcţia deţinută în PNL Hunedoara şi din cea de vicepreşedinte la nivel naţional al PNL.

Din perspectiva conducerii interimare a organizaţiei judeţene a PNL, lucrurile s-au rezolvat rapid, după ce propunerea ca tânărul deputat Bogdan Radu Ţâmpău să prea atribuţiile preşedintelui, cel puţin pentru următoarele 30 de ziler, a fost votată în unanimitate de liderii PNL din judeţ.

Ceva mai dificilă s-a dovedit a fi desemnarea consilierului judeţean pe care PNL îl va propune pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte al Consiliului judeţean Hunedoara, pe postul rămas vacant în urma demisiei lui Tiberiu Balint. În discuţiile preliminare fusese avansat numele lui Adrian David, consilier judeţean din Valea Jiului. Cu toate că nimeni nu are nimic de reproşat la adresa acestuia, faptul că David este doar de câteva luni membru al PNL a făcut ca, în mod special primarii liberali din judeţul Hunedoara, să dorească impunerea unui candidat pentru acest post ceva mai vechi în PNL sau, cel puţin, ales în 2012 pe listele USL. Aşa au apărut alte două propuneri, pentru consilierii judeţeni Vetuţa Stănescu şi Gheorghe Bârlea.

Prin vot secret, cu majoritate de voturi, liderii PNL Hunedoara i-au acordat girul de încredere Vetuţei Stănescu. Economist de profesie, director economic al Spitalului de Urgenţă din Deva, Vetuţa Stănescu este un vechi membru al organizaţiei PNL din Deva. Rămâne acum de văzut dacă propunerea liberalilor ca aceasta să fie desemnată drept vicepreşedinte prim al Consiliului Judeţean Hunedoara va întruni şi majoritatea necesară în forul legislativ hunedorean.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: