Prima pagină > EXCLUSIV TV > Deputatul Cristian Resmeriţă depistat în conflict de interese penal

Deputatul Cristian Resmeriţă depistat în conflict de interese penal

IMG_4055Potrivit unui comunicat al ANI transmis luni AGERPRES, deputatul Cristian Resmeriţă, reprezentant al locuitorilor din Vulcan, Lupeni şi Uricani în Parlamentul României, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriță, a fost angajat în funcția de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Județul Hunedoara.

Inspectorii ANI au constatat că beneficiul patrimonial obținut în perioada ianuarie 2009 — aprilie 2012 de către fratele parlamentarului a fost de 56.876 lei, aproximativ 12.640 euro.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Cornel Resmeriță a infracțiunii de conflict de interese.

„Menționăm faptul că ANI a constatat existența conflictului de interese administrativ și penal în cazul a 22 de foști sau actuali parlamentari care și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare. În ceea ce privește conflictele de interese de natură penală, instanța a dispus condamnarea la închisoare cu suspendarea pedepsei și interzicerea unor drepturi în 11 cazuri (10 cazuri definitive cu drept de recurs și unul definitiv și irevocabil)”, se mai spune în comunicat.

Referitor la conflictele de interese administrative, din cele 22 de dosare, în 10 cazuri instanța a confirmat definitiv șți irevocabil constatările ANI, subliniază sursa citată.

Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului.

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: