Prima pagină > EXCLUSIV TV > La Vulcan, anul 2014 a fost anul continuării proiectelor de dezvoltare

La Vulcan, anul 2014 a fost anul continuării proiectelor de dezvoltare

10511194_742834455783316_187170266088531965_nAnul de care ne-am despărţit recent a fost unul în care municipalitatea din Vulcan a făcut noi paşi în dezvoltarea comunităţii locale. Lucrurile s-au succedat atât de intens încât până şi pentru primarul Gheorghe Ile este o adevărată provocare să-şi amintească de toate. Tocmai de aceea, o trecere în revistă amănunţită a realizărilor anului 2014 va fi făcută, după centralizrea tuturor informaţiilor de la funcţionarii Primăriei, în “Scrisoarea anuală a primarului”, care va ajunge la începutul acestui an în casele fiecăree familii din Vulcan.

Până atunci, într-o succintă trecere în revistă a rezultatelor anului 2014, Gheoghe Ile apreciază că a fost un an bogat în activităţi şi lucrări, la fel ca şi cei predenţi. Chiar şi aşa, Ile spune că, dacă administraţia locală a Vulcanului ar fi beneficiat de mai mulţi bani la bugetul local, s-ar fi putut face mult mai multe investiţii necesare pentru oraş şi pentru cetăţeni.

În opinia primarului municipiului Vulcan, cel mai mare succes în materie de investiţii publice, în anul 2014, este legat de proiectul de reabilitare şi modernizare a infrastructurii din cartierul Cocoşvar. Deşi demarate spre finalul acestui an, lucrările au mers bine şi până la venirea iernii s-au făcut deja paşi importanţi în implementarea acestui proiect care va fi finalizat anul acesta. “Am spus şi repet că această lucrare, aşteptată de mult de noi toţi, rezolvă una din marile probleme ale Vulcanului şi răspunde unui important capitol din promisiunile pe care eu
le-am asumat în faţa vulcănenilor”, spune Ile.

La capitolul infrastructură rutieră, anul 2014 a fost unul cu mult mai multe realizări. Spre exemplu, tot anul trecut au fost finalizate lucrările la proiectul de modernizare a străzilor din cartierul Centru vechi şi a fost finalizat proiectul de modernizare a infrastructurii în cartierul Micro 3B. Tot în 2014 s-au făcut asfaltări în Dealu Babii şi tot anul trecut a fost asfaltat drumul de acces spre Pasul Vîlcan.

Un alt succes important în domeniul investiţiilor, în 2014, a fost finalizarea unor lucrări de extindere şi moldernizare a reţelelor de apă şi canalizare în municipiul Vulcan, cartierele Colonie, Cocoşvar, Coroeşti şi Crividia fiind racordate la reţeaua publică de canalizare.

În atenţia administraţiei locale din municipiul Vulcan, educaţia şi sănătatea au constituit preocupări constante. Anul 2014 a consemnat şi la acest capitol câteva investiţii semnificative în aceste domenii, investiţii care au avut la bază utilizarea de fonduri extrabugetare. Astfel, în a doua jumătate a anului trecut a demarat un amplu proiect de modernizare a Colegiului Tehnic “Mihai Viteazu”, graţie unui nou program european cu fonduri nerambursabile accesat de municipalitatea din Vulcan. Similar, prin câştigarea unei competiţii de proiecte iniţiate de grupul Rompetrol, a fost obţinut un grant prin care s-a modernizat serviciul de Urgenţă al Spitalului Muncipal.

De asemenea, Gheorghe Ile remarcă faptul că “am fost prezenţi în viaţa spirituală, socială, culturală şi sportivă printr-un amplu program de manifestări, dar şi prin investiţii semnificative, repunerea cinematografului Luceafărul la dispoziţia comunităţii fiind un reper edificator în acest sens.”

Primarul municipiului Vulcan spune că toate aceste reuşite poartă amprenta unei colaborări excelente pe care a avut-o, pe tot parcursul anului, cu funcţionarii din aparatul de specialitate al Primăriei, cu membrii Consiliului local, cu liderii societăţii civile, ai mediului economic, social şi cultural, cu cea mai mare parte a cetăţenilor oraşului. În concluzie, Gheorghe Ile spune că “privind în ansamblu, anul 2014 a însemnat un an al continuităţii programului de dezvoltare a comunităţii locale, fapt care deschide calea spre noi şi ambiţioase proiecte de dezvoltare şi în 2015.”

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: