Prima pagină > EXCLUSIV TV > Start în programul de reparaţii capitale şi modernizări la Spitalul de Urgenţă din Petroşani

Start în programul de reparaţii capitale şi modernizări la Spitalul de Urgenţă din Petroşani

DSC07453Anul 2015 consemnează, încă din primele sale zile, demararea unui proiect de investiţii nu doar de mare amploare, dar şi maximă necesitate la nivelul Văii Jiului. Este vorba despre proiectul care vizează execuţia de reparaţii capitale şi modernizări la corpul principal al clădirii Spitalului de Urgenţă din Petroşani.

Primii bani aferenţi execuţiei acestui proiect deja au ajuns în conturile Spitalului, Ministerul Sănătăţii alocând la finalul anului 2014, suma de 60 de miliarde de lei vechi. Banii reprezintă o primă tranşă din valoarea de execuţie a proiectului, estimat la un necesar de 1400 de miliarde de lei vechi. Potrivit directorului unităţii medicale de la Petroşani, dr. Alin Vasilescu, cu banii primiţi la finele anului trecut au fost executate deja lucrările de înlocuire a tâmplăriei de la ferestrele şi uşile saloanelor medicale, cu geamuri şi uşi din termopan. O parte din bani au fost utilizaţi pentru achiziţionarea unor noi echipamente necesare activităţii medicale. Astfel, a fost achiziţionat un aparat de anestezie, două ventilatoare, 5 monitoare, două aspiratoare branhice, un aspirator bloc operator şi o masă multifuncţională.

Directorul SUP, dr. Alin Vasilescu speră că anul 2015 va aduce noi alocări de fonduri pentru continuarea investiţiilor la Spital, în proiect fiind preconizat ca acestea să fie finalizate în termen de 4 ani. Investiţiile de la Spitalul de Urgenţă Petroşani vin ca o necesitate, având în vedere că din anii 70 nu au mai efectuate modernizări ale acestei unităţi medicale. Reamintim că în 2014, administraţia locală de la Petroşani a reuşit modernizarea Ambulatoriului Spitalului, prin intermediul unui program finanţat din fonduri europene.

Luminiţa VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: