Prima pagină > EXCLUSIV TV > Preţul apei în Valea Jiului creşte cu 0,66 lei

Preţul apei în Valea Jiului creşte cu 0,66 lei

SAMSUNG CAMERA PICTURESDiscuţiile pe marginea ajustării preţului pentru serviciile publică de alimentare cu apă potabilă şi serviciile de canalizare au ţinut capul de afiş al dezbaterilor publice din anul 2014.

Analizînd, pe de o parte necesităţile de ordin bugetar ale Apa Serv Valea Jiului pentru anul 2015 şi obligaţiile asumate de comunitatea locală din Valea Jiului la semnarea contractului de finanţare pe fonduri europene, pentru etapa I a lucrărilor de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare din Valea Jiului, patronatul ASVJ asigurat de Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară Apa Valea Jiului (din care fac parte reprezentanţi ai autorităţilor locale din localităţile Văii Jiului şi ai Consiliului judeţean Hunedoara) au decis să aprobe Planul tarifar care prevede alinierea tarifelor de operare la rata inflaţiei pentru ultimii 4 ani.

Astfel, potrivit anunţului făcut astăzi de Ştefan Păşcuţ, preşedintele ADI Apa Valea Jiului, tarifele pentru metrul cub de apă potabilă vor creşte, din anul 2015, cu 0,66 lei/mc iar cele de canalizare cu 0,30 lei/mc.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram spune că această ajustare de tarife va asigura înm bugetul operatorului regional de apă şi canalizare venituri suplimentare care vor utilizate exclusiv pentru executarea de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor. Avram mai spune că, personal, nu-şi doreşte această creştere de tarif şi că, în calitate de manager al ASVJ a demonstrat că firma poate funcţiona bine şi cu tarifele existente. În acelaşi timp însă, Avram spune că ignorarea evoluţiuei Planului Tarifar, în conformitate cu prevederile asumate de ADI Apa Valea Jiului în 2011 cu organismele de finanţare europeană, ar putea atrage după sine sancţionarea Primăriilor din Valea Jiului şi a Consiliului Juideţean, care ar putea fi obligate la returnarea celor peste 60 de milioane de euro puşi la dispoziţie de UE pentru investiţii în ultimii 4 ani.

Propunerea privind ajustarea tarifelor cu rata inflaţiei şi aprobarea noului tarif de operare va fi supusă, zilele următoare, aprobării în CA al ASVJ şi, mai apoi, Adunării Generale a Acţionarilor, care vor lua o decizie definitivă pe acest subiect.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: