Prima pagină > EXCLUSIV TV > Planuri mari pentru dezvoltarea oraşului Aninoasa în 2015

Planuri mari pentru dezvoltarea oraşului Aninoasa în 2015

dunca1Oraşul Aninoasa începe anul 2015 cu perspetive de dezvoltare, după ce, în ultimul deceniu, oraşul a cunsocut un declin semnificativ care a culminat cu declararea stării de insolvenţă, Aninoasa fiind primul oraş din România într-o astfel de situaţie.

Primarul oraşului Nicolae Dunca recunoaşte că, în primii săi ani de mandat, s-a confruntat cu problemele financiare ale localităţii care a ajuns la un nivel al datoriei publice inimaginabil. Din fericirte, finalul anului 2014 a adus şi vestea că, prin sprijinul guvernamental primit, dublat de eforturile administraţiei locale şi cetăţenilor, Aninoasa a scăpat de insolvenţă. „În plus, am încheiat anul 2014 cu un excedent bugetar de 11 miliarde de lei vechi, bani pe care i-am păstrat pentru primele proicte de dezvoltare ale oraşului, care vor începe imediat ce vremea va permite”, spune Nicoale Dunca.

Veştile bune pentru aninoseni nu se opresc însă aici. Noua modalitate de repartizare a fondurilor pentru echilibnrarea bugetelor locale, a adus deja – prin aprobarea HG 15/2015 – 4,6 milioane de lei, care vort completa resursele bugetare proprii, aducând oraşul Aninasa în situaţia ca, în 2015, să poată construi cel mai bun buget din ultimul deceniu. „Cu bugetul pe care-l vom avea în acest an, ne putem gîndi deja la proioecvtele de dezvoltare ale oraşului – apreciază primarul Dunca. Vom începe cu drumurile din oraş, vom continua cu construcţia de locuinţe şi ne vom putea gîndi chiar şi la câteva proiecte cultural-sportive de amploare, pe lângă problemele sociale care constituie încă o parte semnificativă a activităţii administraţiei locale.”

Primarul Aninoasei spune că, dacă totul merge conform planurilor sale, atunci la finele anul 2015, toate drumurile din Aninoasa vor fi modernizate şi încă multe alte proiecte de dezvoltare vor fi implementate în acest oraş despre care Dunca recunoaşte că „a rămas mult în urma celorlalte localităţi din Valea Jiului, datorită în primul rând ineficienţei manageriale a fostului primar.”

Tiberiu VINŢAN

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: