Prima pagină > EXCLUSIV TV > Mai multe parcuri din Petroşani au intrat sau vor intra în reabilitare şi modernizare

Mai multe parcuri din Petroşani au intrat sau vor intra în reabilitare şi modernizare

parculNu doar din raţiuni ce ţin de transformarea Petroşaniului în staţiune turistică, dar şi din dorinţa de a satisface nevoia de confort a cetăţenilor, municipalitatea din Petroşani are în vedere reabilitarea şi modernizarea tuturor parcurilor publice din localitate.

Primele investiţii semnificative au fost deja făcute, în ultimi ani, graţie implementării proiectului privind modernizarea Centrului civic, proiect în cadrul căruia au fost puse în valoare trei dintre cele mai frumoase zone verzi din centrul oraşului, respectiv Parcul “Comunitatea Europeană” (din vecinătatea Teatrului de Stat), parcul de la Poştă şi “Parcul Scriitorilor” (situat între Şcoala Sportivă şi Tribunal). În plus, în cadrul aceluiaşi proiect, a fost repusă în circulaţie una dintre cele mai frumoase zone de agrement ale Văii Jiului, la Brădet.

Pe finalul anului trecut, municipalitatea a demarat alte proiecte similare, este adevărat, de data aceasta din surse financiare de la bugetul local, edificator fiind în acest sens parcul de lângă Piaţa Centrală, unde investiţiile preconizate de autorităţile locale vor schimba complet, în cursul acestui an, imaginea acestei locaţii. Tot cu resurse de la bugetul local, Primăria Petroşani intenţionează să reabiliteze în anul 2015 şi un parc din zona Parângul.

De departe însă, cel mai ambiţios proiect al administraţiei locale de la Petroşani în domeniul parcurilor, este cel care vizează atragerea de bani europeni pentru modernizarea Parcului Central “Carol Schreter”, devenit unul dintre principalale puncte de atracţie ale oraşului, atât pentru locuitorii oraşului, cât şi pentru cei care vizitează Petroşaniul. “Lucrăm deja la elaborarea proiectului prin care vrem să atragem bani europeni pentru modernizarea Parcului “Carol Schreter”. Intenţionăm astfel să realizăm aici câteva investiţii mari, concretizate în ceea ce înseamnă pavarea aleilor, refacerea iluminatului, extinderea şi modernizarea locurilor de joacă pentru copii, refacerea gazonului şi a covoarelor florale, plantarea de noi arbori ornamentali, amenajarea unei noi fântâni arteziene şi montarea de mobilier specific”, explică, pe scurt, intenţiile sale în această direcţie, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: