Prima pagină > EXCLUSIV TV > Gigacaloria se scumpeşte la Petroşani, dar cetăţenii nu vor plăti nimic în plus pentru căldură în 2015

Gigacaloria se scumpeşte la Petroşani, dar cetăţenii nu vor plăti nimic în plus pentru căldură în 2015

tirÎncepând cu data de 1 ianuarie preţul gigacaloriei, la Petroşani, a crescut cu 8,5 lei ca urmare a unei decizii a ANRE privind majorarea preţului pentru agentul termic.

Cu toate acestea, primarul municipiului Petroşani dă asigurări că acest lucru nu va influenţa facturile pentru populaţia racordată la sistemul centralizat de termoficare. Tiberiu Iacob Ridzi spune că municipalitatea va suporta şi această majorare a tarifelor cu 3,55%, astfel încât preţul pentru Gigacaloria facturată consumatorilor din Petroşani să rămână la valoarea de 172,2 lei.

”În urma deciziei ANRE 2799/17.12.2014, am fost informaţi de către Termocentrala Paroşeni că de la 1 ianuarie preţul gigacaloriei se măreşte cu 3,55%. Până acum preţul pe gigacalorie a fost de 240,8 lei, din care populaţia plătea 172,2 lei, diferenţa fiind subvenţie suportată de către Consiliul Local Petroşani. În urma creşterii de 3,55 la sută, repet, o creştere hotărâtă de Autoritatea Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), preţul la gigacalorie creşte până la 249,31 lei ceea ce înseamnă o creştere de 8,5 lei pe gigacalorie. Această diferenţă de 3,55 % la preţ va fi suportată de către Consiliul Local prin subvenţia pe care o vom da. Deci preţul pe care populaţia îl va plăti la gigacalorie rămâne neschimbat”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit şefului administraţiei locale de la Petroşani, efortul bugetar pentru acoperirea creşterii tarifelor la energia termică este de 160.000 de lei, bani care au fost alocaţi de la bugetul local, a mai preciat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: