Prima pagină > EXCLUSIV TV > Primăria Uricani atrage investitori pentru a-şi asigura venituri suplimentrare la buget şi pentru a facilita crearea de locuri de muncă

Primăria Uricani atrage investitori pentru a-şi asigura venituri suplimentrare la buget şi pentru a facilita crearea de locuri de muncă

buhaescuPentru că noua formulă legislativă privind echilibrarea bugetelor locale de la bugetul de stat lasă Uricaniul fără câteva zeci de miliarde de lei iar perspectiva, de pe acum certă, a închiderii minei Uricani în anul 2018 poate genera probleme şi mai mari pentru acest oraş, primarul Dănuţ Buhăescu îşi doreşte ca noul an 2015 să fie unul în care administraţia locală să găsească soluţii pentru a atrage cât mai mulţi investitori privaţi care să creeze locuri de muncă şi să alimenteze bugetul public al oraşului cu bani din impozite şi taxe directe.

În acest sens, un prim pas a fost deja făcut chiar la începutul anului când primarul Buhăescu a informat Consiliul local despre intenţia unei firme din Italia, care doreşte să investească în construirea şi expoloatarea unei microhidrocentrale pe râul Lazăru.

“Reprezentanţii unei firme italiene, care au deschisă o filială în Sibiu (Hidroclear) au venit cu propunerea de a construi pe pârâul Lazăru o microhidrocentrală care va avea trei captări şi două conducte de aducţiune cu o capacitate de 1MW, energie care va fi livrată în sistemul naţional prin operatorul din zonă. Aceştia vor oferi administraţiei locale contravaloarea unui procent de 4% din producţia de energie, estimată la o valoare de 80.000 lei anual şi, în plus, şi-au anunţat disponibilitatea de a mai aloca alţi 50.000 lei pentru amenajarea traseului de acces la cascadele de pe Valea Mării, care se află pe traseul dintre captare şi microhidrocentrală şi care are un potential turistic încă neexploatat”, arată primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu.

Firma italiană exploatează deja o astfel de investiţie şi la Petrila, alături de alte 5 MHC-uri pe care le au în ţara noastră. Dincolo de facilităţile financiare oferite de italieni, pentru uricăneni investiţia ar putea genera şi câteva locuri de muncă directe, precum şi altele indirecte, odată cu deschiderea oportunităţilor pentru noi investiţii de interes turtistic în zonă.

Primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu spune că exploatarea resurselor energetice naturale reprezintă unul din atuurile acestei localităţi pentru atragerea investitorilor şi dezvoltarea economiei locale.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Deceneu
    16 februarie 2015 la 9:43 am

    Aici chiar s-au depasit culmile propagandei ucigasilor de rauri! Deci indivizii vor sa amenajeze accesul spre cascadele pe care tot ei le seaca! Este ca si cum nazistii ar fi facut un muzeu de comemorare a victimelor holocaustului!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: