Prima pagină > EXCLUSIV TV > Primarul Lupeniului a fost reţinut de DNA

Primarul Lupeniului a fost reţinut de DNA

RESMERITAPrimarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță, a fost reținut luni seară de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul privind gala în care a boxat Lucian Bute la București în iulie 2011, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.El este suspectat că în anul 2011 a dirijat către două firme o parte din banii primiți de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea, pentru un contract de achiziție publică atribuit cu încălcarea dispozițiilor legale, potrivit surselor citate.

În dosar a mai fost reținut și fostul șef al Federației Române de Box (FRB) Rudel Obreja. Cei doi au fost audiați mai multe ore la DNA.

La sediul DNA, au fost aduse luni și alte persoane vizate în acest dosar, printre care și Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, și omul de afaceri Adrian Gărdean.

În dosar au fost efectuate percheziții în 18 locații situate în București și alte patru județe — Ilfov, Prahova, Hunedoara și Gorj.

Perchezițiile au avut loc după ce săptămâna trecută DNA a primit rezultatele controalelor dispuse prin Antifrauda fiscală și ANRMAP la firme care ar fi fost „protejate” de Elena Udrea și cu care avea legătură.

Procurorii DNA ar fi constatat infracțiuni noi de corupție pentru angajați ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, dar și fapte prin care s-au fraudat fonduri ale instituției, condusă la acea vreme de Elena Udrea, pentru a fi trecute în patrimoniul lui Rudel Obreja și pentru ca acesta să obțină un credit de la BRD.

Tot în acest dosar, șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, cerut sesizarea Senatului, respectiv Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de foștii miniștri Elena Udrea și Ion Ariton.

AGERPRES

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: