Prima pagină > EXCLUSIV TV > Vochiţoiu: ,,Premierul Victor Ponta salvează din nou Complexul Energetic Hunedoara”

Vochiţoiu: ,,Premierul Victor Ponta salvează din nou Complexul Energetic Hunedoara”

vochitoiuPrin intermediul unui comunicat de presă remis redacţiei, senatorul de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu ne informează că premierul Victor Ponta s-a întâlnit la data de 9 februarie 2015 cu delegația Fondului Monetar Internațional (FMI) ce a solicitat restructurări masive și radicale la Complexul Energetic Hunedoara.

În cadrul întâlnirii, Prim-ministrul Guvernului României, Victor Ponta a spus foarte clar că este de acord cu măsuri de eficientizare, dar nu va accepta măsuri prin care acest sector esențial pentru siguranța noastră energetică, pentru dezvoltarea economică și socială a unor regiuni, măsuri care să ducă pe termen mediu și lung la dispariția acestei industrii. În mandatul premierului Victor Ponta, Complexul Energetic Hunedoara a fost sprijinit de mai multe ori, fie cu stingerea unor datorii pe care le avea față de Compania Națională a Huilei, fie prin faptul că producția i-a fost preluată cu prioritate în Sistemul Energetic Național, cu motivarea că această societate trebuie să asigure menținerea nivelului de siguranță a sistemului energetic național.

Având în vedere presiunile FMI asupra Guvernului României privind luarea unor măsuri radicale asupra Complexului Energetic Hunedoara, Vochiţoiu apreciază că „nu putem să ne facem că nu vedem că vinovații pentru dezastrul la care a ajuns această societate sunt cei care astăzi conduc fie la nivel de conducere executivă, fie la nivel de consiliu de administrație. Pentru toate acestea, solicit cercetarea de urgență a acestor factori de decizie de către Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de către Direcția Națională Anticorupție.”

Vochiţoiu mai arată că abuzul în serviciu, cheltuirea cu inconștiență a banului public și favorizarea firmelor de casă și a familiilor celor ce conduc CEH au devenit în fiecare zi o obișnuință a acestora.

„Ca senator de Valea Jiului și al județului Hunedoara, nu pot să asist pasiv cum niște indivizi fără competență și puși pe căpătuială pot distruge o zonă atât de frumoasă și să lase pe drumuri peste 7.000 de angajați și familiile acestora. Invit pe această cale toți factorii responsabili ai județului Hunedoara să ne întâlnim pentru a avea un dialog care să aibă ca obiectiv salvarea Complexului Energetic Hunedoara”, se mai aratră în comunicat de presă emis de Vochiţoiu.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
 1. Necesar
  11 februarie 2015 la 8:34 am

  Am citit cu interes ziarul dvs si acest articol. Pentru ca am vazut ca sunt rugat sa las un comentariu am sa dau curs rugamintii dvs. Asa ca ROG DNA SA CONTROLEZE FIRMA EUROJOBS SRL CARE APARTINE SENATORULUI VOCHITOIU HARALAMBIE. Daca e nevinovat nu are de ce sa se teama. DAR DACA E???????? Bun! Acum va rog sa publicati comentariul pe care m-ati rugat sa-l las. O zi buna!

 2. georgel
  16 februarie 2015 la 8:45 am

  Sper sa nu gresesc , dar aceasta ADR Vest Timisoara nu a fost condusa si de catre numitul Haralambie Vochitoiu in calitate de director? In aceasta calitate nu a favorizat incheierea mai multor contracte pe fonduri euroene pentru firma Euro Jobs SRL, firma care-i apartine? Deci conflict de interese…Firma Euro Jobs nu cumva este in executare silita (si a fost si atunci) incalcandu-se in acest fel legislatia care prevede ca firmele cu datorii la stat sunt excluse de la fondurile europene? Am inteles eu oare gresit din presa locala toate aceste aspecte?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: