Prima pagină > EXCLUSIV TV > Copiii din Petrila au văzut cu ochii lor cum se face apa bună de la robinet

Copiii din Petrila au văzut cu ochii lor cum se face apa bună de la robinet

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei (22 martie), operatorul regional de apă şi canalizare din Valea Jiului a organizat o acţiune de informare a copiilor asupra rolului apei în viaţa noastră, prin intermediul unei vizite efectuate la staţia de tratare a apei Jieţ (Petrila). Evenimentul, marcat sub genericul “Ziua porţilor deschise – Ziua Mondială a Apei – Apa este viaţă. Să o preţuim!’’ a oferit elevilor din cadrul organizaţiei “Salvaţi Copiii – Filiala Hunedoara” din oraşul Petrila o scurtă excursie educativă la unul din obiectivele care aparţin sistemului de tratare a apei gestionat de SC Apa Serv Valea Jiului SA, respectiv Staţia de tratare a apei de la Jieţ (Petrila).

Elevii au fost insoţiţi în turul staţiei (inclusiv în laboratorul de analize) de către reprezentanţii operatorului de apă şi canalizare, care le-au prezentat procesul complex de epurare a apei şi beneficiile acestui proces pentru locuitori, dar şi pentru mediul natural din Valea Jiului.

La sfârşitul turului informativ, a fost organizată şi o scurtă testare pe care copiii au trecut-o cu brio, dovedind că şi-au însuşit cunoştinţele legate de rolul apei în viaţa noastră. Toţi copiii au primit diplome de participare la evenimentul organizat de SC Apa Serv Valea Jiului cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, dar şi mape cu materiale educative pentru diseminarea informaţiilor privind consumul sustenabil de apă, stoparea poluării mediului, importanţa accesului la o apă curată. În acest fel participanţii la acest proiect au înţeles că o apă curată înseamnă o viaţă sănătoasă şi conferă dreptul la un mediu sănătos.

“Scopul acestui eveniment este acela de a informa cât mai mulţi cetăţeni despre importanţa extinderii şi
reabilitării infrastructurii de apă şi apă uzată în Valea Jiului, contribuind la educaţia civică şi ecologică a elevilor dar şi la creşterea gradului de conşientizare a publicului ţintă asupra obiectivelor proiectului şi rezultatelor acestuia precum şi asupra faptului că apa este un bun public şi are o valoare economică şi socială pentru toţi cei care depind de ea şi o folosesc“, a declarat directorul general adjunct al ASVJ Cristian Ionică.
Lucian ISPAS

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: