Prima pagină > EXCLUSIV TV > Drumurile reabilitate pe fonduri europene nu vor mai fi afectate de lucrările de la reţelele de apă şi canalizare

Drumurile reabilitate pe fonduri europene nu vor mai fi afectate de lucrările de la reţelele de apă şi canalizare

avramChiar dacă, în anii următori, Apa Serv Valea Jiului va derula un nou proiect de investiţii privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de alimenatre cu apă potabilă şi a reţelelor de canalizare din Valea Jiului, drumurile modernizate deja (în special cele realizate din investiţii susţinute financiar cu fonduri europene) nu vor mai fi afectate de lucrări.

Conducerea operatorului serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare din Valea jiului a decis să impună firmelor care vor participa la licitaţia pentru executarea lucrprilor de modernizare şi extindsere a reţelelor să îşi asume alte soluţii pentru execuţia lucrărilor în zonele unde reţelele tranziteazuă drumuri deja reabilitate de că tre autorităţile publice locale. „Vom cere prin documentaţie ca la licitaţie, unde sunt drumuri făcute pe fonduri europene, să se lucreze prin forare şi nicidecum să se spargă drumul. Vom încerca să lucrăm cât mai mult pe spaţiul din afara drumurilor şi acolo unde este obligatoriu vom sparge. În rest, prin caietele de sarcini, firmelor li se cere să găsească soluţii prin forare. Este necesar acest lucru pentru că pe drumurile reabilitate cu fonduri europene nu este permis timp de cinci ani de zile să se intervină”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

Societatea beneficiază de o finanţare europeană pentru extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canal, iar deja prima etapă a acestui proiect s-a încheiat anul trecut. În etapa a doua valoarea investiţiilor se ridică la 89 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, iar Avram spune că „suntem pe drumul cel bun” şi în acest an se vor organiza licitaţiile pentru demararea lucrărilor. Aceste investiţii sunt extrem de necesare dat fiind faptul că infrastructura de apă şi canal n-a mai fost reabilitată de circa 40 de ani.

Lucian ISPAS

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: