Prima pagină > EXCLUSIV TV > Salarii nesimţite în 2014, faliment sigur în 2015 la Complexul Energetic Hunedoara

Salarii nesimţite în 2014, faliment sigur în 2015 la Complexul Energetic Hunedoara

mina prabusitaNu mai este un secret pentru nimeni că, în prezent, Complexul Energetic Hunedoara este la marginea prăpastiei. Decizia de schimbare a conducătorilor acestuia, deşi absolut necesară şi justificată, vine cu întârziere.

Ceea ce este însă strigător la cer este faptul că, în cei 3 ani în care a funcţionat pe piaţa energetică din România, activitatea CEH a fost foarte prost gestionată de conducători preocupaţi mai mult de propriul lor venit decât de managementul companiei. Drepăt dovadă a acestei afirmaţii stă faptul că, spre exemplu, numai în anul 2014, şefii din conducerea CEH au încasat salarii care depasesc 8 miliarde de lei vechi. Iata cine sunt cei care au incasat salarii nesimtite la CEH:
– AUREL NICULESCU, director general: salariul de bază al acestuia a fost de peste 200 de milioane de lei vechi lunar, la care se adăugau şi indemnizatiile pentru participarea la Consiliul de administratiei, in suma de 26 milioane de lei vechi lunar.
– NICOLAE DRAGOI, director general adjunct: salariul de bază al acestuia a fost, în 2014, de peste100 de milioane de lei vechi lunar, la care se adaugă sporurile (cu menţiunea ca activitatea „de bază” a domnului director Dragoi era Hotelul Onix şi coordonarea femeilor de serviciu de la sediul companiei).
– SORIN MANGU, administrator special: deşi rolul acestuia era doar de supervizor al plătilor efectuate de CEH, acesta a încasat lunar de la Complex peste 100 de milioane de lei vechi.
– ION STAMIN PURCARU, preşedinte al Consiliului de Administratie al CEH a avut o indemnizaţie lunară de 26 milioane de lei vechi.
– MIHAELA PREDA, reprezentant al Ministerului Energiei în Consiliul de Administraţie al CEH avea o indemnizaţie de 26 milioane de lei lunar.
– ELENA POPESCU, reprezentant al Ministerului Energiei în Consiliul de Administraţie al CEH avea o indemnizaţie de 26 milioane de lei lunar.
– OVIDIU DEMETRESCU, reprezentant al Ministerului Energiei în Consiliul de Administraţie al CEH avea o indemnizaţie de 26 milioane de lei lunar.
– ALEXANDRU UNTESCU, reprezentant al Ministerului Energiei în Consiliul de Administraţie al CEH avea o indemnizaţie de 26 milioane de lei lunar.

În tot acest timp, directorii de la cele două termocentrale, Mintia şi Paroşeni, care produc în mod efectiv sursele financiare ale CEH, Doru Vişan şi Aurel Nicula, au fost remuneraţi cu un salariu lunar de 80 de milioane de lei.
Ceea ce este însa şi mai grav în ceea ce priveşte raportul salarizare-performanţă înb cazul şefilor din Complexul Energetic Hunedoara este că, pentru aceste salarii de-a dreptul nesimţite, aceştia nu doar că nu au performat din punct de vedere managerial, dar au reuşit chiar contraperformanţa de a aduce compania într-o situaţie dezastruoasă, confirmată de rezultatele financiare ale acesteia. Spre exemplu, numai în anul 2014, CEH a înregistrat datorii totale de peste 3.000 de miliarde de lei vechi, respectiv 1670 de miliarde de lei vechi către furnizori, la acestea adăugându-se alte 1320 miliarde lei vechi catre bugetele statului. Cu aceste datorii, CEH se situează, după doar câţiva ani de activitate, pe un ruşinos locul 3 în topul marilor datornici la stat şi, fără îndoială, pe un dezonorat loc pe podiumul celor mai mari datornici către furnizori şi partenerii de afaceri din România.

Lucian ISPAS

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: