Prima pagină > EXCLUSIV TV > Apa Serv încheie prima etapă a proiectului european pentru extinderea reţelelor fără corecţii financiare

Apa Serv încheie prima etapă a proiectului european pentru extinderea reţelelor fără corecţii financiare

avramPeste doar câteva zile, pe 16 aprilie 2015, Apa Serv Valea Jiului va recepţiona lucrările executate, timp de 4 ani, în cadrul celui mai reuşit program naţional de utilizare a fondurilor europene pentru extinderea şi modernizarea reţelor publice de apă şi apă uzată din ţara noastră.

Valoarea eligibilă a proiectului, conform Programului Operaţional Sectorial Mediu, prin intermediul căruia a fost finanţat de organismele europene, a fost de 168.500.000 lei, din care 85% a reprezentat contribuţia Uniunii Europene, prin Fondul de Coeziune (adică 143.225.000 lei), 13 % contribuţia statului român, prin Bugetul de Stat (adică 21.905.000, lei), respectiv  2 % cota de cofinanţare locală (în sumă de 3.370.000 lei). În cadrul acestui proiect au fost curpinse 3 contracte de asistenţă tehnică, 7 contracte de lucrări şi un contract de furnizare utilaje.

În urma evaluării proiectului de către Direcţia Generală AM POS MEDIU au fost aplicate, iniţial, mai multe corecţii financiare pe diferite componente ale proiectului, valoarea acestora ridicându-se la circa un milion de lei. Cu toate că, între timp, Guvernul României a emis un act normativ (OUG nr. 15/2013) prin care preia în sarcina bugetului de stat toate corecţiile financiare de acest tip, conducerea Apa Serv Valea Jiului a decis să se adreseze instanţei, contestând sancţiunile stabilite. “Am câştigat procesul la Curtea de Apel Alba Iulia şi nu mai trebuie să achităm acele corecţii financiare. Oricum, între timp a fost pusă în aplicare şi Ordonanţa 15/ 2013 a Guvernului de preluare a  a acestora la datoria statului. Nu numai pentru ApaServ, ci pentru toate in stituţiile care au derulat astfel de proiecte şi li s-au calculat corecţii financiare. A fost o greşeală a ANRMAP”, apreciază directorul general al SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram.

În urma acestui fapt, Costel Avram precizează că, la recepţia finală a proiectului, Apa Serv Valea Jiului se va prezenta cu atuul premiantului. “Putem spune că suntem primul operator din ţară care finalizează contractul şi avem ZERO corecţii financiare la finalul proiectului”, a declarat Costel Avram.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: