Prima pagină > EXCLUSIV TV > Burse pentru cei buni dintre elevii Petroşaniului

Burse pentru cei buni dintre elevii Petroşaniului

Municipalitatea din Petroşani va acorda, în semestrul al II-lea al anului şcolart 2014-2015, un număr de 165 de burse de merit, dintre care 92 pentru învăţământul liceal şi 73 pentru cel gimnazial. Decizia a fost luată de Consiliul local, la propunerea primarului Tiberiu Iacob Ridzi.

Astfel, nu mai puţin de 21 de elevi din Petroşani, care au obţinut rezultate deosebite la olimpiade şi concursurile şcolare, vor beneficia fiecare de burse în valoare de 80 de lei pe lună. “Potrivit legii, elevii care se remarcă prin rezultatele obţinute la olimpiadele sau concursurile şcolare pot beneficia de burse de performanţă. În Petroşani sunt 21 de astfel de elevi, cei mai mulţi de la liceu, respectiv 13. Toţi vor primi câte 80 de lei pe lună sub formă de bursă de performanţă. Răsplătiţi sunt şi premianţii, pentru care se acordă burse de merit, în cuantum de 70 de lei pentru fiecare elev.”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

De asemenea, potrivit aceluiaşi act normativ adoptat de Consiliul local, administraţia publică lde la Petroşani va mai acorda 46 de burse de studiu, în valoare de 60 de lei pe lună pentru fiecare elev, respectiv 613 burse de ajutor social, cu o valoare nominală de 50 de lei lunar.

Pentru plata acestor burse,e fortul bugetar este de 46.640 de lei lunar. Primarul Petroşaniului precizează că aceste burse sunt acordate în baza propunerilor făcute de fiecare unitate de învăţământ în parte.

Lucian ISPAS

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: