Prima pagină > EXCLUSIV TV > CAR UNIREA IFN Petroşani este “pe plus” la toate capitolele

CAR UNIREA IFN Petroşani este “pe plus” la toate capitolele

DSC_0016Unitate etalon a sistemului CAR din Valea Jiului, Casa de Ajutor Reciproc (CAR) Unirea IFN Petroşani s-a prezentat în faţa membrilor delegaţi la Adunarea Generală anuală cu un raport care evidenţiază, încă o dată, afirmaţia din debutul acestui articol.

Astfel, potrivit raportului pentru anul 2014 al Consiliului Director, întocmit de preşedintele Vasile Tarţa-Marcu şi prezentat de directorul economic ec. Violeta Ologu, CAR Unirea IFN Petroşani a încheiat anul 2014 “pe plus” la toţi indicatorii de performanţă în domeniu. Astfel, de remarcat este faptul că anul 2014 a consemnat o creştere a numărului de membrii la 2954 (faţă de 2689 în anul precedent) dar şi a valorii fondului social al membrilor, care a crescut la 9.236.997 lei (faţă de 8.097.775 lei în anul precedent). În aceste condiţii, a crescut evident şi numărul şi valoarea împrumuturilor acordate membrilor CAR, acestea cifrându-se la 2127 în valoare totală de 9.243.610 (faţă de 1.999 împrumuturi în sumă totală de 7.979.240 lei).

Cel puţin la fel de remarcabil este şi faptul că, deşi a crescut valoarea şi numărul împrumuturilor, iar anul 2014 a consemnat şi o serie de investiţii materializate în modernizarea birourilor CAR de la Petroşani, Vulcan, Băniţa şi Paroşeni, precum şi extinderea activităţii în regiunea de vest a ţării, prin deschiderea de două noi puncte de lucru, la Giroc (judeţul Timiş) şi Curtici (judeţul Arad), CAR Unirea IFN a încheiat exerciţiul financiar aferent anului 2014 înregistrând un excedent de 1.009.807 lei, excedent care a revenit în proportie de 56,72% membrilor Casei (adică 572.834 lei, sumă care s­a capitalizat proportional la fondul social al fiecarui membru. Diferenţa de 436.973 lei (43,28%) s­a distribuit la rezervele casei.
Chiar dacă, atât din punct de vedere financiar, cât al gradului de prudenţialitate la acordarea creditelor, rezultatele CAR Unirea sunt absolut remarcabile, plasând unitatea în prima clasă de rating (A), cu un rating de performanţă financiară 1, un rating de risc 1, şi rating social 1, conducerea CAR Unirea IFN Petroşani nu a uitat de rolul social pe care-l are în calitate de casă de ajutor reciproc. În acest sens, în anul 2014, au fost acordate 33 de ajutoare în caz deces, în valoare totală de 35.151 lei şi 61 de ajutoare
social­umanitare, în sumă de 22.500 lei. Fondurile destinate acestor ajutoare provin atât din contribuţia lunară a membrilor, cât şi din repartizarea din excedentul realizat la sfârşitul exercitiului financiar, soldul acestor fonduri reportându­se pentru anul următor.

Cu o astfel de “carte de vizită”, căreia i se adaugă prestigiul câştigat în comunitate, evidenţiat prin obţinerea, în acest an, a titlului de “Cea mai bună instituţie financiară” din Valea Jiului conferit în cadrul Galei Premiilor Exclusiv, conducerea CAR Unirea IFN îşi propune obiective ambiţioase şi pentru perioada care urmează.

Principalii vectori de acţiune în acest sens, vizează:
­ sporirea solicitudinii şi consilierii nu numai pentru menţinerea ci, mai ales, pentru atragerea de noi membri;
­ păstrarea principiului prudenţialităţii pentru evitarea riscurilor de credit, de dobândă, de lichiditate şi de solvabilitate fără a se ajunge la politici rigide, dimpotrivă vor fi promovate norme şi metodologii care să uşureze accesul la împrumuturile necesare atât prin diversificarea acestora cât şi menţinerea înlesnirilor în restituirea acestora;
­ flexibilitate şi operativitate în politicile de creditare,
ţinându­se seama de tendinţele pieţei financiare, dar mai ales de atractivitatea produselor noastre puse la îndemâna membrilor CAR Unirea Petrosani IFN;
­ reducerea până la evitare a imobilizărilor de lichidităţi în debitori, respectiv în membrii ce nu mai reîntorc împrumuturile făcute din fondurile sociale ale membrilor Casei. Acest vector nu va putea acţiona decât în condiţiile atentei cunoaşteri a fiecărui membru, a istoricului activităţii sale în sistemul CAR şi în mod concret a solvabilităţii sale şi a giranţilor ce­l garantează cu resursele lor în condiţiile legii.
­ minimizarea costurilor funcţionale şi optimizarea veniturilor pe seama plasamentelor cele mai sigure, asigurându­ne astfel gradul de eficienţă care să permită revenirea la capitalul social al fiecărui membru a unei părţi satisfăcătoare din economiile ce scontam a se concretiza în excedentul anual repartizabil.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: