Prima pagină > EXCLUSIV TV > Cartea de vizită a unei şcoli care poartă amprenta performanţelor elevilor şi profesorilor săi: Şcoala gimnazială nr. 5 Vulcan

Cartea de vizită a unei şcoli care poartă amprenta performanţelor elevilor şi profesorilor săi: Şcoala gimnazială nr. 5 Vulcan

premianti scoala 5Despre Şcoala gimnazială nr. 5, azi structură a Colegiului “Mihai Viteazu” din Vulcan se ştie că este una dintre cele mai bune unităţi de învăţământ din Valea Jiului, cu o tradiţie în acest sens de mai bine de jumătate de secol.

An de an, elevii pasionaţi de învăţătură de la această şcoală, îndrumaţi cu răbdare şi profesionalism de profesorii de excepţie ai şcolii, duc faima învăţământului din Valea Jiului dincolo de graniţele acestei regiuni. Aşa s-a întâmplat şi în acest an când, pe lângă numeroasele participări şi premii obţinute la olimpiadele şi concursurile şcolare judeţene, două dintre elevele şcolii, au obţinut rezultate remarcabile la etapa naţională a olimpiadelor şcolare. Este vorba despre Alexandra Hirsch (clsasa a VII-a) şi Oana Cîmpean (clasa a VII-a) care, sub îndrumarea profesorilor Maria Perţ, Alina Muraru şi Livia Secrieru, au dus renumele şcolii vulcănene în rândul elitelor educaţiei româneşti ale prezentului.

o0limpici vulcan scoala 5Cele două eleve şi performanţele lor remarcabile au fost prezentate, la finele săptămânii trecute, tuturor colegilor de la Şcoala 5 Vulcan, în cadrul unui eveniment de excepţie, onorat şi de liderii comunităţii locale din municiliul Vulcan. Directorul Colegiului “Mihai Viteazu” din Vulcan, prof. Malvine Socaci a prezentat succesul celor două eleve olimpice: “Elevele care ne-au reprezentat şcoala la Olimpiada Naţională de fizică, lingvistică şi limbi clasice s-au întors cu rezultate foarte bune acasă. Motiv pentru care le-am invitat în careu, în faţa tuturor elevilor şcolii, a părinţilor şi cadrelor didactice, precum şi în faţa domnului primar şi a domnului viceprimar al municipiului Vulcan. Alexandra Hirsch a adus pentru şcoala noastră Medalia de Bronz la Olimpiada naţională de fizică, o menţiune la Olimpiada naţională de lingvistică şi doar faptul că nu a putut participa şi la olimpiada naţională de matematică pentru care s-a calificat (aceasta suprapunându-se cu cea de la fizică) nu a consemnat încă un rezultat de excepţie. La rândul ei, Oana Cîmpean a adus şcolii din Vulcan Premiul special la Olimpiada naţională de limbi clasice-limba latină şi tot ea ne va reprezenta, pe 24 mai, la etapa naţională a Olimpiadei de limba română. Le felicităm şi le dorim succes pe mai departe! De asemenea, cu argumentul aceastei cărţi de vizită îi aşteptăm cu drag în echipa noastră – La Şcoala gimnazială nr. 5 şi la Colegiul “Mihai Viteazu”, pe toţi care doresc să facă performanţă! Avem nişte dascăli minunaţi care dovedesc prin performanţă că ştiu să-şi facă bine treaba! Iar prin efortul autorităţilor locale, avem şi şcoli frumoase, dotate corespunzător.”

Dincolo de felicitările primite în mod public, în careu, cele două eleve performante au fost recompensate cu un premiu constând dintr-un accesoriu IT. Însă primarul municipiului Vulcan, prezent la eveniment, a precizat că, în cadrul manifestărilor “Nedeii vulcănene” acestea vor fi premiate corespunzător şi de Consiliul local. Gheorghe Ile a remarcat de asemenea faptul că “anul trecut, urcam eu pe o scenă naţională unde Primăria a obţinut locul I pe ţară la derularea de proiecte pentru modernizarea infrastructurii de învăţământ. Spuneam şi atunci că degeaba poleim cu aur şcoala, dacă nu avem şi rezultate de aur la învăţătură. Iată însă că acest lucru este posibil şi vedem acum că Vulcanul este capabil să facă saltul de la locul I la infrastructură, la prezenţa pe podiumul naţional la învăţătură. Succesul celor două eleve de la Şcoala nr. 5 trebuie să fie exemplu pentru toţi colegii lor, de la această şcoală şi din tot Vulcanul. De aceea, le invit încă de pe acum la Nedeia Vulcăneană unde le vom urca pe scenă să le aplaude tot Vulcanul şi le vom premia aşa cum se cuvine unor reprezentanţi de cinste ai şcolii vulcănene”, a declarat Gheorghe Ile.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: