Prima pagină > EXCLUSIV TV > Instanţa supremă a decis: Drumul naţional 66 A poate fi construit şi pe traseul Câmpu lui Neag – Băile Herculane

Instanţa supremă a decis: Drumul naţional 66 A poate fi construit şi pe traseul Câmpu lui Neag – Băile Herculane

MINOLTA DIGITAL CAMERADupă ani de zile în care a stat sub semnul incertitudinilor, juridice şi financiare, ultimul tronson al drumului naţional DN 66A care leagă Valea Jiului, prin Uricani şi mai departe, prin Valea Cernei, de staţiunea Băile Herculane, are undă verde pentru a fi, în sfârşit, finalizat.

Începute în 2002, lucrările de modernizare ale acestui superb drum montan care deschide Valea Jiului spre sud-vestul ţării s-au împotmolit în hăţişul legislativ, după ce, în 2012, o organizaţie ecologistă a solicitat în instanţă încetarea lucrărilor, motivând că acestea ar distruge o arie naturală protejată. Demersului organizaţiei Greenpeace CEE România i s-au raliat şi alte asociaţii şi organizaţii ecologiste care au dat în judecată Agenţia Naţională de Protecţie a Mediului, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, dar şi Guvernul României, în speranţa că lucrările vor putea fi oprite.

Zilele trecute, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv şi irevocabil solicitările asociaţiilor ecologiste, păstrând soluţia dată în acest caz de Curtea de Apel Bucureşti, încă din 5 iulie 2013, declarând solicitarea dce recurs a reclamanţilor Asociaţia Grup Milvus, WWF – Asociaţia Programul Naţional Dunăre Carpaţi, Societatea Carpatina Ardeleana Satu-Mare, Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România şi Societatea Română de Herpetologie, toate făcute prin prin Asociaţia Agent Green, împotriva sentinţei civile nr. 3048 din 11 octombrie 2013 a Curţii de Apel București – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondate.

Până în prezent, 20 de kilometri din traseul acestui drum de importanţă strategică pentru viitorul Văii Jiului au fost construiţi, de la ieşirea din Uricani până în zona Câmpuşel, situată în Parcul Naţional Retezat. Din traseul prevăzut iniţial pentru modernizarea acestui drum au mai rămas de executat circa 18 kilometri, până la Izvoarele Cernei, la intersecţia cu DN67D.

Primarul oraşului Uricani spune că justiţia a făcut, în sfârşit dreptate în ceea ce priveşte dreptul comunităţilor locale din Valea Jiului de a beneficia de facilităţile pe care acest drum le poate aduce şi îşi exprimă speranţa că Guvernul României va găsi, urgent, o soluţie pentru a reintroduce acest tronson de drum în lista drumurilor naţionale pentru care se vor efectua investiţii în reabilitare şi modernizare. “Mă voi bate să conving factorii de decizie de la Bucureşti şi voi apela chiar şi la Primul Ministru Victor Ponta pentru ca acest drum să fie repus în programul naţional de investiţii, pentru că acest drum reprezintă practic singura şansă de salvare a noastră după închiderea mineritului din Uricani şi din Valea Jiului”, a declarat Dănuţ Buhăescu.

Tiberiu VINŢAN

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: