Prima pagină > EXCLUSIV TV > Petroşani – oraşul verde la Ziua Verde

Petroşani – oraşul verde la Ziua Verde

SAMSUNG CAMERA PICTURESSute de tineri din municipiul Petroşani au răspuns şi în acest an invitaţiei lansate de Primăria municipiului Petroşani şi au participat la o nouă ediţie a acţiunii publice derulate sub genericul „Ziua Verde”.

DSC_0156Începută în urmă cu 4 ani, la iniţiativa părintelui Octavian Pătraşcu, căreia i s-au raliat Asociaţia Casa Pro Urbis şi Asociaţia Petro Aqua, „Ziua Verde” a devenit la Petroşani a manifestare educaţională şi de voluntariat îndrăgită în mod special de tineri, care-şi manifestă astfel în mod public dorinţa de a trăi într-un oraş curat, frumos şi… verde. În acest scop, an de an, tinerii de la toate unităţile de învăţământ din Petroşani s-au mobilizat pentru a participa la acţiunile de ecologizare a domeniului public sau de plantare de flori, arbori şi arbuşti în diverse locuri din oraş.

DSC_0030Anul acesta, dincolo de acest gen de activităţi de voluntariat, tinerii au recurs şi la o nouă modalitate prin care să atragă atenţia tuturor cetăţenilor din Petroşani că respectul pentru curăţenia oraşului este, la urma-urmei, un necesar respect pentru fiecare dintre locuitori, dar şi pentru cei care vin să se bucure de frumuseţea tinerei staţiuni turistice Petroşani. Astfel, copiii de la şcolile gimnaziale din Petroşani s-au pregătit cu câteva zile înainte pentru “Ziua Verde”, participând la un concurs de desene iniţiat de organizatori. Ei au colorat afişele speciale puse la dispoziţie de Asociaţia Casa Pro Urbis cu desene conţinând mesaje prin care cetăţenii sunt îndemnaţi să acorde respectul cuvenit păstrării curăţeniei oraşului.

DSC_0204Prezent, ca de fiecare dată, la deschiderea activităţilor prelijuite de „Ziua verde”, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi s-a arătat încântat de interesul tinerilor pentru curăţenie, pentru frumos şi pentru ecologie şi a apreciat desenele realizate de aceştia. „Nu putem juriza toate aceste desene pe care aţi decis să le expuneţi în tot oraşul – şi vă felicit pentru această inedită idee de a atrage atenţia asupra respectului pe care cu toţii trebuie să-l avem faţă de mediul în care trăim – aşa că voi propune Consiliului local ca fiecare şcoală să fie premiată pentru aceste desene absolut deosebite. Vă mulţumesc pentru felul în care înţelegeţi să abordaţi tema aceasta a ecologiei şi respectul pe care-l arătaţi comunităţii. Sunteţi un real exemplu pentru toţi cetăţenii Petroşaniului şi meritaţi aprecierile noastre, ale tuturor”, le-a spus tinerilor adunaţi în Centrul civic al Petroşaniului, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

SAMSUNG CAMERA PICTURESDe altfel, primarul Petroşaniului a participat activ la toate activităţile derulate sub genericul “Ziua Verde” la Petroşani. Concluziile sale asupra evenimentului au fost prezentate într-o postare publică făcută pe pagina sa de facebook, unde Tiberiu Iacob Ridzi a scris: “M-am reîntâlnit astăzi cu starea de bucurie şi entuziasm pe care copiii Petroșaniului o manifestă ori de câte ori participă la acţiunea iniţiată de Asociaţia Casa Pro Urbis prin părintele Pătraşcu, intitulată sugestiv Ziua Verde.
De la prima ediţie din 2012 şi până astăzi am susţinut împreună cu Consiliul Local această acţiune care are menirea de a sensibiliza întreaga suflare a Petroşaniului, în tot ceea ce reprezintă relaţia noastră cu mediul înconjurător. Modul în care reuşim să punctăm în fiecare an nevoia de a trăi
într-un oraş curat şi frumos, prin grija tuturor, ne motivează să susţinem şi în continuare această acţiune. Anul acesta, copiii ghidați în mod deosebit de învăţătorii şi profesorii lor, au pregătit pentru Ziua Verde un mesaj adresat adulţilor. Câteva sute de afişe mici şi mari cu mesajul lor cât se poate de clar legat de dorinţa de a trăi într-un mediu nepoluat, decorate cu desene sugestive realizate de copii pe această temă, au avut ca destinaţie uşile de la intrarea în blocurile unde ei locuiesc şi panourile de afişaj din mai multe puncte ale Petroşaniului. Copiii noştri ne-au demonstrat şi de această dată că deşi sunt mici, au idealuri mari, au mesaje puternice adresate nouă tuturor. Copiii noştri ne demonstrează că ştiu ce anume vor pentru ca să trăiască sănătos. Nouă ne revine obligația de a face tot ce trebuie pentru a-i susţine în acest sens. Felicit Asociaţia Casa Pro Urbis pentru continuarea acestei acţiuni.Felicit şi Asociaţia Petro Aqua care s-a alăturat astăzi acestei acţiuni în care membrii acesteia se regăsesc în totalitate. Mulţumesc tuturor învăţătorilor şi profesorilor pentru modul minunat în care reuşesc să educe copiii Petroşaniului.”

SAMSUNG CAMERA PICTURESDupă acţiunile derulate în cadrul acestei frumoase activităţi de voluntariat, care mobilizează comunitatea locală a Petroşaniului, doar cine nu a avut ochi n-a văzut că, de câteva zile, oraşul este, prin ţinută şi aspect, unul cu adevărat verde.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: