Prima pagină > EXCLUSIV TV > „Ziua Veteranilor de Război” nu a trecut neobservată nici la UNPR

„Ziua Veteranilor de Război” nu a trecut neobservată nici la UNPR

Cu prilejul sărbătoririi a 70 de ani de la încetarea celui de-al doilea război mondial, conducerea UNPR, a ținut să le mulțumească eroilor neamului pentru acte deosebite de eroism.
Miercuri, 29 aprilie a.c., președintele Organizației Județene Hunedoara a UNPR, domnul senator Haralambie VOCHIȚOIU, a înmânat, veteranilor de război din județ, drept mulțumire pentru sacrificiul făcut pentru apărarea României, diplome aniversare de patrioți români, însoțite de mesajul președintelui UNPR, domnul general Gabriel OPREA.
La eveniment au participat reprezentanți venerabili ai veteranilor de război, domnii Ioan LUPEA, Martin LUKACS, Gheorghe COJOCARU ( veterani de război) și președintele Asociației Veteranilor de Război din municipiul Hunedoara, domnul Constantin VOINIA.
Domnul senator le-a citit invitaților mesajul domnului Gabriel OPREA, transmis în toată țara cu ocazia sărbătoririi „Zilei Veteranilor de Războiˮ, după cum urmează:
„Astăzi este o zi plină de încărcătură emoțională și spirituală, în care îi comemorăm și omagiem pe cei care au fost apărători ai țării și ai interesului național.
Domniile voastre, sunteți cei care la chemarea țării nu ați pus întrebări, nu ați cerut nimic, nu ați pus în balanță sacrificiul tinereții dumneavoastră, ați lăsat acasă părinții, frații, surorile, soțiile și copiii, plugul în brazdă, strungul, condeiul sau catedra, și ați răspuns prezent, oferindu-vă pentru apărarea ființei naționale și eliberarea gliei strămoșești bunul cel mai de preț – viața.
De aceea, sunteți eroii României, imaginea vie a participării noastre la cel de-al doilea război mondial, oameni care purtați în suflete și pe trupuri cicatricile săpate de gloanțe, schije și șrapnele. Sunteți părinții și buncii generaților tinere de astăzi. Sunteți cei cărora țara, grație admirației și profundului respect, vă dedică acest – „2015 – Anul Veteranilor de Război!
Generația noastră are privilegiul de a vă cunoaște personal și de a vă fi alături. Generațiile viitoare au obligația de a vă onora pentru că faptele dumneavoastră au scris istoria acestei țări (…).
Împreună cu toți colegii mei din Uniunea Națională pentru Progresul României avem ca țel să-i răsplătim pe cei care fac cinste și onoare României și luptăm în continuare pentru soluții legislative și financiare menite creșterii calității vieții veteranilor, a invalizilor și văduvelor de război. Și cum dumneavoastră, pe front, nu v-ați lăsat camarazii în urmă, așa și noi astăzi avem datoria de a vă sprijini și de a vă oferi necondiționat respectul și prețuirea noastră.
Cu onoare și admirație, ne înclinăm în fața domniilor voastre, Eroi ai Neamului, adevărați Patrioți Români!ˮ, se arată în mesajul transmis de domnul general Gabriel OPREA.
După citirea mesajului, în semn de recunoștință, domnul senator Haralambie VOCHIȚOIU, în calitate de președinte al Organizației Județene Hunedoara a UNPR, le-a înmânat veteranilor prezenți la eveniment diplomele și le-a mulțumit pentru sacrificiul făcut în slujba țării.
Domnul senator nu a uitat nici de veteranii de război din Valea Jiului. În municipiul Petroșani, reprezentanți ai UNPR, au înmânat diplomele aniversare pentru cei șase veterani de război rămași în viață, într-un cadru festiv, la Primăria municipiului Petroșani. În restul localităților din Valea Jiului, diplomele vor fi înmânate la domiciliul veteranilor de război.
„Ziua Veteranilor de Războiˮ a fost sărbătorită și la nivel național, de organizațiile UNPR din toată țară, cu omagii și semne de mulțumire aduse eroilor neamului, veteranii de război.

Elena-Laura Marc
Consilier birou parlamentar senator Haralambie Vochițoiu

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: